ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Μεγάλη Βρύση Κιλκίς υποδέχθηκε πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά
Η Μεγάλη Βρύση Κιλκίς υποδέχθηκε πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά
27 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Μεγάλη Βρύση Κιλκίς υποδέχθηκε πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και πνευματικής χαράς οι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί της Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς τίμησαν την επέτειο της υποδοχής του πιστού αντιγράφου της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στην μικρή τους ενορία, το εσπέρας της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2019.

Στον αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Μεγάλης Βρύσης χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από ιερείς της αρχιερατικής περιφερείας Κρηστωνίας, τον πάτερ Γεώργιο Παντελίδη και τον εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού Αρχιμανρίτη πάτερ Ιωακείμ Παπαδόπουλο. Ευσεβείς πιστοί γέμισαν τον ιερό ναό με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη, μελών του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να τιμήσουν το σεπτό εικόνισμα της θεομήτωρος, της Παναγίας Σουμελά.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο ποιμενάρχης του Κιλκίς ευχήθηκε η κύρια θεοτόκος να φυλάει την πατρίδα μας και το έθνος, προτρέποντας τους πιστούς να μην επικαλούνται την Παναγία και μητέρα του κόσμου μόνο στις δύσκολες στιγμές αλλά να τις αποδίδουν τον οφειλόμενο σεβασμό σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε γύρω από την κεντρική πλατεία του οικισμού η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με εκδήλωση που περιελάμβανε πλούσιο ποντιακό μουσικό πρόγραμμα στην αυλή του σχολείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Μεγάλης Βρύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί η κατασκευή της κατοικίας του ιερέως, στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, η οποία θεμελιώθηκε το 2016 και προβλέπεται έως τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εργασίες προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του εκάστοτε εφημερίου.

Πηγή: romfea.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.