ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες κόσμου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του «Ευστάθιου Χωραφά» στην Πατρίδα Βεροίας
Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες κόσμου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του «Ευστάθιου Χωραφά» στην Πατρίδα Βεροίας
(Φωτ.: laosnews.gr)
26 Ιούλ
0
Σχόλια

Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες κόσμου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του «Ευστάθιου Χωραφά» στην Πατρίδα Βεροίας

Με τη διασκευή στα ποντιακά του έργου «Της κακομοίρας», με τον αλησμόνητο Κώστα Χατζηχρήστο στο ρόλο του Ζήκου, άνοιξαν την Κυριακή 21η Ιουλίου, οι εξαήμερες, καθιερωμένες, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», στο γήπεδο της Πατρίδας. Το έργο, που σκηνοθέτησε ο Νίκος Μπουζίνης και διασκεύασε στα ποντιακά με τον τίτλο «τα απάν αφκά», είχε εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά του συλλόγου, που αποδεικνύουν ότι έχουν μπολιάσει πλέον στο DNA τους την ποντιακή διάλεκτο, ώστε να τη μεταδώσουν και στις επόμενες γενιές.

Ολοκληρώνονται και επίσημα οι εκδηλώσεις του «Ευστάθιου Χωραφά».

Αμέσως μετά ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τοπικούς καλλιτέχνες: Παύλος Καγκελίδης, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Χωραφαΐδης κ.α. Στην πρεμιέρα βρέθηκε ο Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχός του Βασίλης Παπαδόπουλος. Πριν την έναρξη τελέστηκε αγιασμός από τον εφημέριο της Πατρίδας, πάτερ Διονύσιο Συρόπουλο, με τον πρόεδρο του «Ευστάθιου Χωραφά», Αντώνη Καγκελίδη, να είναι σίγουρα ικανοποιημένος για το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου του. Στο θρησκευτικό μέρος των εκδηλώσεων, που είναι αφιερωμένες στην εορτάζουσα Αγία Παρασκευή, το απόγευμα της Κυριακής έγινε η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαου και Ειρήνης, τα οποία θα παραμείνουν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, 27 Ιουλίου.

Με χορούς από τον τιμώμενο σύλλογο Αγίου Γεωργίου του δήμου Βέροιας συνεχίστηκε η τρίτη βραδιά των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του «Ευστάθιου Χωραφά» στο γήπεδο της Πατρίδας που γεμίζει κάθε βράδυ από κόσμο που διασκεδάζει με ποντιακό, δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα. Το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου της Πατρίδας Αντώνης Καγκελίδης και ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Σιδηρόπουλος τίμησαν τον «Αγιο Γεώργιο» δια του προέδρου του Συλλόγου Θεοφάνη Κουτρουλιά και στην συνέχεια ο Καγκελίδης καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων και για το Μακεδονικό —για το οποίο τα ποντιακά σωματεία συνεχίζουν τους αγώνες διαμαρτυρίας— και ευχήθηκε καλή διασκέδαση στον κόσμο, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους χορηγούς των εκδηλώσεων και τους εθελοντές που μέσα στη ζέστη έψηναν στις ψησταριές και εξυπηρετούσαν με χαμόγελο όλο τον κόσμο. Στην λαϊκή και ποντιακή βραδιά της Τρίτης εμφανίστηκαν οι: Γιάννης Τσιτιρίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Θωμάς Μπαιρακτάρης, Στάθης Αλεξανδρίδης, Χάρης Αθανασιάδης,κα τοπικοί καλλιτέχνες που διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ.

Την Τετάρτη στην δημοτική, ηπειρώτικη βραδιά, τραγούδησαν και έπαιξαν οι: Γιάννης Καψάλης, Γιώτα Γρίβα, Μάκης Τζίκος, Kώστας Καραπαναγιωτίδης και τοπικοί καλλιτέχνες. Χτες Πέμπτη παραμονή της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας της Πατρίδας, θα τελέστηκε στις 19:00 εσπερινός στο ομώνυμο ιερό ναό και ακολούθησε στις 21:30 μουσική βραδιά στο γήπεδο με τον Ζαφείρη Μελά και την Εβίτα Σερέτη καθώς και τοπικούς καλλιτέχνες. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή με Πανηγυρική πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πατρίδας και το βράδυ με συναυλία από την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου, τον Θόδωρο Πολυκανδριώτη στο μπουζούκι και τους μουσικούς και τοπικούς καλλιτέχνες.

με πληροφορίες από το imerisia-ver.gr και laosnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.