ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το νέο θεατρικό έργο του Παύλου Παραστατίδη «Δε λησμονώ πατρίδα μου» κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Μεσόβουνο Κοζάνης
Το νέο θεατρικό έργο του Παύλου Παραστατίδη «Δε λησμονώ πατρίδα μου» κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Μεσόβουνο Κοζάνης
(Φωτ.: kozani.tv)
18 Ιούλ
0
Σχόλια

Το νέο θεατρικό έργο του Παύλου Παραστατίδη «Δε λησμονώ πατρίδα μου» κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Μεσόβουνο Κοζάνης

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο Μεσόβουνο Κοζάνης στις 21:00, το νέο θεατρικό έργο «Δε λησμονώ πατρίδα μου» του Παύλου Παραστατίδη —πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοβούνου «Κρέμιτσα»— το οποίο «ζωντανεύει» μαρτυρίες και ιστορίες προσφύγων πρώτης γενιάς από τον Πόντου που εγκαταστάθηκαν στο Μεσόβουνο. «Το έργο εξιστορεί γεγονότα τα οποία συνέλεξα από κατοίκους του Μεσοβούνου της πρώτης γενιάς ερχόμενοι από τον πόντο μέσα από μνήμες και αφηγήσεις πήρα αρκετά κομμάτια τα οποία τα θεατροποιήσα» αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης και πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Παραστατίδης στο kozani TV.

Το έργο ανεβαίνει από τον Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοβούνου «Κρέμιτσα» και την θεατρική του ομάδα την οποία αποτελούν περισσότεροι από 30 ερασιτέχνες ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, παρόλα αυτά έχουν πείρα διότι συμμετείχαν παλαιότερα και σε άλλες θεατρικές παραστάσεις. Όλοι η ομάδα είναι προσηλωμένη στον στόχο της να βγει όσο το δυνατόν καλύτερο το αποτέλεσμα και δίνουμε όλο μας τον εαυτό έτσι ώστε ο κόσμος να αποκομίσει τα στοιχεία που αφορούν την ιστορία μας από την κατάσταση στον Πόντο, την Γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοι μας και τον ερχομό τους στην Ελλάδα. Η μουσική είναι ζωντανή την επιμέλεια της οποίας έχει ο Διονύσης Παυλίδης και υπάρχουν και κάποια ηχογραφημένα κομμάτια τα οποία θα εμπλουτίσουν όλη την παράσταση».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την παράσταση θα προηγηθούν τα εγκαίνια του μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το οποίο ανέγειρε ο Σύλλογος στην πλατεία Μεσόβουνου. «Τα έξοδα για την ανέγερση του μνημείου καλύφθηκαν από την περσινή θεατρική παράσταση του Συλλόγου. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Έχουν βοηθήσει τόσο η ομάδα του χωριού όσο και ιδιώτες της Πτολεμαΐδας και των γύρω περιοχών έτσι ώστε να κάνουμε ένα μεγαλοπρεπές μνημείο ισάξιο με την ιστορία μας» ανέφερε επίσης ο Παύλος Παραστατίδης στο kozani TV.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.