ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το σήμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κυματίζει στην κορυφή του Ολύμπου
Το σήμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κυματίζει στην κορυφή του Ολύμπου
(Φωτ.: Συλλόγος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)
15 Ιούλ
0
Σχόλια

Το σήμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κυματίζει στην κορυφή του Ολύμπου

Το σήμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου —που καθιερώθηκε από την Παμποντική Ομοσπονδία Ελλάδος, και έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των ποντίων— κυματίζει από το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου, στην δεύτερη υψηλότερη βουνοκορφή των Βαλκανίων αυτή του Μύτικα του Ολύμπου.

 O Μύτικας είναι η υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της Ελλάδος με υψόμετρο 2918 μέτρα και 80 εκατοστά.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την επέτειο της έναρξης της δεύτερης και ποιο βίαιης φάσης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. «Η ανάγκη να κάνουμε το χρέος μας προς τους αδικοχαμένους προγόνους μας, μας οδήγησε στην κορυφή της Ελλάδας. Υψώσαμε τη σημαία με το σύμβολο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην κορυφή “Μύτικας” του βουνού των Θεών, στα 2918 μέτρα. Η σημαία έμεινε εκεί να κυματίζει και να κάνει παρέα, εκεί ψιλά, με τις αθάνατες ψυχές τους» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η αποστολή αποτελούνταν από οκτώ άτομα Κώστας Χατζησάββας, Στάθης Χατζησάββας, Νίκος Χατζησάββας, Κώστας Ευθυμιάδης, Γιώργος Τσιλιγκαρίδης, Δημήτρης Τερζανίδης, Μόσχος Γκαϊντατζής, Δάνης Χατζηγεωργίου. Ξεκίνησε το Σάββατο στις 03:00 από Ξάνθη. Η ανάβαση ξεκίνησε στις 07:00 από τη θέση Πριόνια στο Λιτόχωρο και έφτασε στην κορυφή περίπου στις 14:00. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αποστολή του Συλλόγου στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, ανέβηκαν σε διάφορες κορυφές του νομού Ξάνθης και αναρτούσαν και εκεί την σημαία.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.