ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διήμερα ήταν για πρώτη φορά φέτος τα «Ευκλείδεια» στο Μενίδι
Διήμερα ήταν για πρώτη φορά φέτος τα «Ευκλείδεια» στο Μενίδι
(Φωτ.: Eύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)
10 Ιούλ
0
Σχόλια

Διήμερα ήταν για πρώτη φορά φέτος τα «Ευκλείδεια» στο Μενίδι

Αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο αθλητή Ποντιακής καταγωγής και πρώην πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» τηρώντας μάλιστα και ενός λεπτού σιγή για τον πρόσφατο θάνατο του πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες —για πρώτη φορά φέτος— εκδηλώσεις «Ευκλείδεια 2019», του ομώνυμου Συλλόγου, στο Μενίδι. Επίσης έγινε και αναφορά στο πρόσωπό του από τον ολυμπιονίκη, 2ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή και πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Πάλης Δεσκουλίδη Ηρακλή, ο οποίος τον έζησε για πολλά χρόνια από κοντά.

Επίσης την Παρασκευή 5 Ιουλίου τη βραδιά μας πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου».

Το Σάββατο 6 Ιουλίου τη βραδιά άνοιξε το τμήμα νταουλιού της Λέσχης με ένα σόλο νταουλιού από τον Χρήστο Μαυρίδη, ο οποίος έχει αναλάβει τα μαθήματα νταουλιού που γίνονται στη Λέσχη, και τους μαθητές του: Χαράλαμπο Σετελίδη, Λάζαρο Σιδηρόπουλο και Θοδωρή Ηλιάδη ενώ έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το μικρό και μεγάλο χορευτικό της Λέσχης. Μέλη και φίλοι του συλλόγου παρευρέθηκαν στην καθιερωμένη αυτή γιορτή της Λέσχης και γιόρτασαν όλοι μαζί τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, προβλήθηκε βίντεο το οποίο ήταν μια ανασκόπηση από την ίδρυση της Λέσχης, του πρώτου κτιρίου, τις δράσεις αναφορικά με την διατήρηση και ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμού, το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της Λέσχης μέχρι και σήμερα.

Η προσέλευση του κόσμου και τις δύο ημέρες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και το κέφι έμεινε αμείωτο με πολύ χορό και τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέα με τους καλλιτέχνες: Στέλιο Χαλκίδη και Κώστα Κωστελίδη στη λύρα και το τραγούδι, Γιώργο Τσιλικίδη Γιώργο και Ανέστη Ιωακειμίδη στο τραγούδι, Δημήτρη Κοσμίδη Δημήτρη στη λύρα, Κώστα Ευθυμιάδη, Νίκο Σιδηρόπουλο και Βασίλη Παρασκευόπουλο στο νταούλι, Χριστόφορο Κοσμίδη στο αγγείο, Κώστα Καρασαββίδη και Αντώνη Βλάση στα ντραμς, Στάθη Σαντσαρίδη και Στέλιο Βασιλειάδη στα πλήκτρα.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας: «Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, που μας στηρίζουν κάθε φορά, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί με επιτυχία το εγχείρημα αυτό. Τέλος ευχαριστούμε, τα μέλη του χορευτικού τμήματος που μερίμνησαν για την διευθέτηση όλων των λεπτομερειών για την επιτυχημένη έκβαση του πανηγυριού αλλά και όλους όσους μας στήριξαν με την παρουσία τους». Μέλη πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, ποντιακών και μη, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση όπως και εκπρόσωποι της νέας δημοτικής Αρχής του δήμου Αχαρνών.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.