ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το «ελληνικό» Κρασνοντάρ στις ρωσικές ακτές του Πόντου (βίντεο)
Το «ελληνικό» Κρασνοντάρ στις ρωσικές ακτές του Πόντου (βίντεο)
22 Ιούν
0
Σχόλια

Το «ελληνικό» Κρασνοντάρ στις ρωσικές ακτές του Πόντου (βίντεο)

Με ένα όμορφο βίντεο, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φεστιβαλ «Φάρος Κριμαίας», η άγνωστη σε πολλούς ευρύτερη περιοχή του Κρασνοντάρ. Μια μεγάλη σύνδεση με το ελληνικό στοιχείο έχει η περιοχή του Κρασνοντάρ. Και αυτό γιατί οι Έλληνες άποικοι βρίσκονται εκεί από την αρχαιότητα. Περίπου 30.000 κάτοικοι δηλώνουν Έλληνες και όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φάρος Κριμαίας» κρατούν τις παραδόσεις τους.

Το Κράι Κρασνοντάρ πρόκειται για ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, υπαγόμενο στο νότιο διαμέρισμα.

Για πολλά χρόνια η πόλη του Κρασνοντάρ είχε τη μικρότερη ανεργία στη Ρωσία με ποσοστό μόλις 0,2%. Το πιο γνωστό χωριό Ποντίων στην περιοχή είναι η Κρασνάγια Παλιάνα όπου μάλιστα εκεί είναι χτισμένη η θερινή κατοικία του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ «Φάρος Κριμαίας» πραγματοποιήθηκε το 2016 ως φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού. Τρία χρόνια αργότερα, έχει αποκτήσει πλέον μια πολυεθνική σύσταση και δείχνει έμπρακτα τον  σεβασμό των Ρώσων, απέναντι σε όλες τις εθνότητες που κατοικούν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.