ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με λαμπαδηφορία τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων ο «Μανουήλ Κομνηνός» Πετρούπολης
Με λαμπαδηφορία τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων ο «Μανουήλ Κομνηνός» Πετρούπολης
(Φωτ.: Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός»)
31 Μάι
0
Σχόλια

Με λαμπαδηφορία τίμησε τη Γενοκτονία των Ποντίων ο «Μανουήλ Κομνηνός» Πετρούπολης

Με την καθιερωμένη λαμπαδηφορία τιμήθηκε και φέτος η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Πετρούπολη. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Μαΐου, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» και πλήθος κόσμου με δάδες και φανάρια στα χέρια, τέλεσαν την καθιερωμένη λαμπαδηφορία κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Πετρούπολης με κατάληξη την κεντρική πλατεία «Ηρώ».

Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα του κεμαλικού καθεστώτος και ακολούθησε το μουσικο-αφηγηματικό δρώμενο —βασισμένο σε αρχειακά τεκμήρια και μαρτυρίες επιζώντων που επιβεβαιώνουν τη διάπραξη Γενοκτονίας εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου— Και όμως… ήταν Γενοκτονία, σε κείμενα της Αναστασίας Δανιηλίδου.

(Φωτ.: Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός»)

Στην πομπή συμμετείχαν επίσης τα τμήματα λύρας και νταουλιού του Συλλόγου και η χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούπολης οι οποίοι έπαιζαν και τραγουδούσαν παραδοσιακά ακριτικά άσματα.

Επίσης, το διάστημα 16-19 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των δήμων Πετρούπολης και Ιλίου, είχαν στηθεί θεματικά περίπτερα, στα οποία λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ενώ τα μέλη του συλλόγου διένειμαν στους περαστικούς έντυπο ενημερωτικό υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.