ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αδιανόητη πρόκληση της Άγκυρας για την Γενοκτονία των Ποντίων — Ζητούν και αποζημίωση!
Αδιανόητη πρόκληση της Άγκυρας για την Γενοκτονία των Ποντίων — Ζητούν και αποζημίωση!
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
22 Μάι
0
Σχόλια

Αδιανόητη πρόκληση της Άγκυρας για την Γενοκτονία των Ποντίων — Ζητούν και αποζημίωση!

Με μια προκλητικότατη ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά για διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων από πολιτικούς της Ελλάδας, με αφορμή τις δηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο επιτίθεται κατά της Ελλάδας για την 19η Μαϊου 1919 αλλά υποστηρίζει πως ο ελληνικός στρατός διέπραξε «θηριωδίες» στην Ανατολία.

Μάλιστα, κάνει λόγο και για υποχρέωση της Ελλάδας σε καταβολή αποζημίωσης προς το λαό της Ανατολίας, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«H 19η Μαΐου 1919 σηματοδοτεί την αρχή του εθνικού μας αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και εορτάζεται με μεγάλη υπερηφάνεια κάθε χρόνο στην Τουρκία και το εξωτερικό.

Οι απόπειρες κάποιων ακραίων κύκλων στην Ελλάδα να επισκιάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα με φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της Ιστορίας μας, με ενέργειες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν μίσος κατά της Τουρκίας, όπως επίσης και με δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίες διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα έχοντας δικά τους πολιτικά κίνητρα, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές.

Πηγή: iefimerida.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.