ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σήμερα γίνονται τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων στα Άνω Λιόσια
Σήμερα γίνονται τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων στα Άνω Λιόσια
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
04 Μάι
0
Σχόλια

Σήμερα γίνονται τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων στα Άνω Λιόσια

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Πολιτιστικής Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού «Η Τραπεζούντα» (πάρκο Πόλης, πλατεία Πόντου – Άγιος Γεώργιος στα Άνω Λιόσια) του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», θα γίνουν σήμερα στις 18:30 σε ειδική τελετή.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Μπάρδης.

Ταυτόχρονα θα γίνει και εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 ετών που συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της δεύτερης και πιο αιματηρής φάσης της γενοκτονίας, με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό του Πόντου (19 Μαΐου 1919).

Μετά από τους χαιρετισμούς, ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης θα μιλήσει σχετικά με το ζήτημα της γενοκτονίας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Στο γεγονός θα συμμετέχουν οι πυρριχιστές της «Τραπεζούντας» Φυλής που θα παρουσιάσουν τον χορό σέρρα και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καταθέσεις στεφάνων από τους επισήμους και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.