ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: Τι αναφέρει στο δελτίο Τύπου της για το μνημείο Γενοκτονίας στην Αθήνα και τη συνάντησή της με τον Κ. Μητσοτάκη
ΠΟΕ: Τι αναφέρει στο δελτίο Τύπου της για το μνημείο Γενοκτονίας στην Αθήνα και τη συνάντησή της με τον Κ. Μητσοτάκη
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)
02 Μάι
0
Σχόλια

ΠΟΕ: Τι αναφέρει στο δελτίο Τύπου της για το μνημείο Γενοκτονίας στην Αθήνα και τη συνάντησή της με τον Κ. Μητσοτάκη

Η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το θέμα της τοποθέτησης μνημείου για την Γενοκτονία των Ποντίων στο Δήμο Αθηναίων είναι τα δύο θέματα που πραγματεύεται το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ που κοινοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος–Δημήτριος Τοπαλίδης παρευρέθη, προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων Καμίνη, στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του εφήβου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα.

«Επόμενο βήμα αποτελεί η τοποθέτηση ενός κεντρικού μνημείου αφιερωμένο στην γενοκτονία των προγόνων μας, που τόσα χρόνια λείπει από την πρωτεύουσα της χώρας. Η απόφαση έχει ληφθεί, το προηγούμενο διάστημα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, και βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με τον δήμο και τον δήμαρχο προσωπικά προκειμένου να υλοποιηθεί» αναφέρει το πρώτο μέρος του δελτίου Τύπου.

Το δεύτερο μέρος του δελτίο Τύπου αναφέρεται στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο των επαφών που έχει αιτηθεί η ΠΟΕ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Στην συνάντηση η ΠΟΕ εξέφρασε τον προβληματισμό και μετέφερε τον αναβρασμό των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της για τις πρόσφατες δηλώσεις Καιρίδη. Επίσης εξέθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τον οργανωμένο ποντιακό χώρο αναφορικά με την γενοκτονία ιδιαίτερα στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του ζητήματος από πλευράς της ελληνικής πολιτείας καθώς και το ζήτημα της Παναγίας Σουμελά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σαφή, ξεκάθαρη και παγιωμένη θέση στο ζήτημα της γενοκτονίας και οποιοσδήποτε μετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος ασπάζεται την θέση αυτή». Τόνισε την ανάγκη ανάληψης ενεργού ρόλου της πολιτείας στο ζήτημα της διεθνοποίησης και προχώρησε σε δηλώσεις για την εκατονταετία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την βούληση του κόμματος του να εργαστεί για την διεθνοποίηση του ζητήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.