ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τι λέει η Χριστίνα Σαχινίδου για την απόρριψη της πρότασης Μαριά από το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων (ηχητικό)
Τι λέει η Χριστίνα Σαχινίδου για την απόρριψη της πρότασης Μαριά από το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων (ηχητικό)
(Φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)
19 Απρ
0
Σχόλια

Τι λέει η Χριστίνα Σαχινίδου για την απόρριψη της πρότασης Μαριά από το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων (ηχητικό)

Απορρίφθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η πρόταση του ευρωβουλευτή και προέδρου του κόμματος «Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος» Νότη Μαριά, να τεθεί σε συζήτηση και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκεκριμένα η πρόταση έλαβε 79 ψήφους υπέρ και 199 κατά, ενώ καταγράφηκαν και 18 αποχές. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μόνο 7 από τους 27 Ευρωβουλευτές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από την Ελλάδα υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές: Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός.

«Πρέπει να κάνουμε σοβαρές ενέργειες και συγκεκριμένα ψηφίσματα για να πείσουμε τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνα Σαχινίδου.

Παράλληλα ζήτησε να απολογηθούν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που δεν προώθησαν το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις ομάδες που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό έγινε μόνο από την θεωρητικά «πιο δύσκολη» ευρω-ομάδα, αυτήν της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ωστόσο η κυρία Σαχινίδου έκανε σαφές ότι η πρόταση του κ. Μαριά δεν σχετιζόταν με την προσπάθεια που κάνει εδώ και μήνες η ΠΟΠΣ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας αιχμές για πρόσωπα – παράγοντες του ποντιακού χώρου που πήραν την πρωτοβουλία για μία τόσο σημαντική κίνηση χωρίς να έρθουν νωρίτερα σε συνεννόηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περίπτωση Ελλήνων υποψήφιων Ευρωβουλευτών, ακόμα και βουλευτών, που αμφισβητούν ότι στον Πόντο έγινε γενοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εχθρός είναι εκ των έσω».

Οι δηλώσεις της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνας Σαχινίδου:

Αναδημοσίευση από kanaliena.gr / του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.