ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΠΟΕ και της ΠΟΠΣ
Ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΠΟΕ και της ΠΟΠΣ
(Φωτ.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων / Facebook)
15 Απρ
0
Σχόλια

Ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΠΟΕ και της ΠΟΠΣ

Συνάντηση με τον Σανταίο επιχειρηματία και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας (ΟΕΚΡ) Ιβάν Σαββίδη, είχαν κάποια από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων (ΔΣ) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων την Κυριακή 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ.

Κεντρικά θέματα των συζητήσεων αποτέλεσαν σημαντικά ζητήματα του ποντιακού ελληνισμού και η προετοιμασία του προγράμματος των εκδηλώσεων, που θα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕ παρουσίασαν την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του λογοτύπου, το οποίο δημιούργησε η ίδια (σσ. η ΠΟΕ), και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΟΕΚΡ να συμβάλλει στην προώθηση και χρήση του από τους Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ.

Ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε όλες τις ομοσπονδίες να ενωθούν κατά την πορεία προς την ιστορική ημερομηνία καθώς και να υποστηρίξουν το έργο της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και την κεντρική εκδήλωση της, το διεθνές συνέδριο, που θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10 έως και 12 Μαΐου 2019 με τη συμμετοχή αξιόλογων ειδικών σε αυτό το ζήτημα από όλο τον κόσμο.

Πηγή: rusgreek.ru

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.