ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού δημιουργείται στην «Τραπεζούντα» Φυλής
Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού δημιουργείται στην «Τραπεζούντα» Φυλής
(Φωτ.: Κυριακή Σαββουλίδη)
08 Απρ
0
Σχόλια

Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού δημιουργείται στην «Τραπεζούντα» Φυλής

Ένα νέο τμήμα, αυτό του θεατρικού παιχνιδιού, εντάσσεται από αύριο —Τρίτη 9 Απριλίου— στις φετινές δραστηριότητες του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», με το πρώτο μάθημα να γίνεται δωρεάν!

Πιο συγκεκριμένα, το θεατρικό παιχνίδι —που είναι η μέθοδος που συνδυάζει την επιστήμη της παιδαγωγικής με την τέχνη του θεάτρου— βοηθάει το παιδί να επικοινωνεί μέσα από το λόγο και την κίνηση, να εκφράζει τα συναισθήματά του, να απελευθερώνει τη φαντασία του, να γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του, να ανακαλύπτει την ανάγκη ύπαρξης κανόνων, να ενθαρρύνεται να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα και θέματα που το απασχολούν, καλείται να συγκεντρώνεται να παρατηρεί και να ερευνά και να εκπληρώνει την επιθυμία του για δράση και δημιουργία, επικοινωνία και αποδοχή μέσα από τη διαδικασία της δυναμικής της ομάδας.

Η συντονίστριες του τμήματος, Κυριακή Σαββουλίδου και η Βέρα Κανελλοπούλου, οι οποίες είναι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας και εμψυχώτριες θεατρικού παιχνιδιού, αναφέρουν στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ότι «Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των παιδιών. Ας αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους και τα θέλω τους. Αν λάβουμε υπόψη μας όλα όσα έχουν να μας πουν τα παιδιά, τότε θα βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και τη ζωή μας φτιάχνοντας έναν κόσμο καλύτερο».

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αισθητικής αγωγής, το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί «κοίτη» μέσα στην οποία συναντώνται όλες οι επιμέρους καλλιτεχνικές δραστηριότητες (εικαστική, μουσική και φυσική αγωγή). Σταδιακά το παιδί συνειδητοποιεί τη σύνδεση μεταξύ των τεχνών, καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας με το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά (εφήβους) και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 18:00-19:30 ή Σάββατο 12:00-13:30 στη Πολιτιστική Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού «Η Τραπεζούντα».

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία του Συλλόγου, στο τηλέφωνο 2102475449 (κάθε Τετάρτη 18:00-20:00, Σάββατο 12:00-16:00 και Κυριακή 12:00-15:00).

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.