ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην γενοκτονία της Ρουάντα θα πραγματοποιηθεί στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην γενοκτονία της Ρουάντα θα πραγματοποιηθεί στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης
(Φωτ.: time.com)
03 Απρ
0
Σχόλια

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην γενοκτονία της Ρουάντα θα πραγματοποιηθεί στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Με την προβολή της ταινίας Hotel Rwanda του Τέρι Τζορτζ, ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος φέρνουν στην επιφάνεια τα τραγικά συμβάντα που έγιναν στη Ρουάντα το 1994.

Η ταινία θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου στις 19.00, στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού

«Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων που έχει ανακοινώσει η επιτροπή γενοκτονίας της ΠΟΕ, εν όψει του επετειακού έτους 2019, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στόχος των προβολών ταινιών, που αναφέρονται σε γενοκτονίες άλλων λαών, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μέγεθος του εγκλήματος της γενοκτονίας» αναφέρει το δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.

Η επιλογή της 7ης Απριλίου για την προβολή —της σχετικής με τη Γενοκτονία στη Ρουάντα— ταινίας, καθόλου τυχαία δεν είναι, καθώς την 7η Απριλίου 1994 ξεκινά η αιματηρή περίοδος των εκατό ημερών, διάστημα στο οποίο θανατώθηκαν περίπου 850.00 άνθρωποι στη Ρουάντα.

Συμβολικά, η ημέρα αυτή έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας στη Ρουάντα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.