ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκλονίζει το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου: «Τον Πόντο ιστορώ με λόγο, τραγούδι και χορό» (βίντεο)
Συγκλονίζει το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου: «Τον Πόντο ιστορώ με λόγο, τραγούδι και χορό» (βίντεο)
03 Απρ
0
Σχόλια

Συγκλονίζει το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου: «Τον Πόντο ιστορώ με λόγο, τραγούδι και χορό» (βίντεο)

Μέσα από μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Τον Πόντο ιστορώ με λόγο, τραγούδι και χορό» —το οποίο περιέχει μαρτυρίες, τραγούδι και χορό—, οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ασπροπύργου δεν ξεχνούν τη γενοκτονία των Ποντίων κι αφήνουν τη δική τους σφραγίδα απέναντι από τη λήθη.

Η ταινία μικρού μήκους θα συμμετάσχει στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Συντελεστές του βίντεο
Συμμετείχαν οι μαθητές: Δημήτρης Μασκαλίδης, Γεώργιος Ευαγγελάτος, Ειρήνη και Αναστασία Πεΐδου,  Χαράλαμπος Σοϊλεμεζίδης, Δήμητρα Λιάκου, Ελένη Λαζαρίδου, Ελένη Σιδηροπούλου, Μαριλένα Μαϊροπούλου, Σοφία Χουρτσιλίδου, Όλγα Χουρτσιλίδη, Γκουράμι Καριτσασβίλι, Πέτρος Κουρτσόπουλος, Παναγιώτης Κυβελίδης, Αλεξάνδρα Ευταλίδη, Σταυρούλα Καρρά, Κυριακή Τορτοπίδη, Ιωάννα και Κατερίνα Συμεωνίδη.

Τραγούδησαν οι: Χριστίνα Σοφιανίδου στο ρόλο της γιαγιάς, Αγάπη Συμεωνίδου στο ρόλο της μητέρας, Μαρία Πεπερίδου στο ρόλο της εγγονής κι ο μικρός Παναγιώτης, στο ρόλο της ψυχής του Πόντου.

Ποντιακού χορούς παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», Στέφανος Ποιμενίδης, μαζί με το χορευτικό του Συλλόγου και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, ενώ ιστορικές μαρτυρίες κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Παναγία Σουμελά», Πολύκαρπος Πεΐδης.

Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν οι: Γεωργία Γιωτοπούλου, Γεώργιος Βολοβότσης, Μαρία Κουτσουδάκη,  Γεώργιος Τρίγκος, Κωνσταντίνος Σπηλίδης.

Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου είναι ο Θεόδωρος Γατσώρης.

Οι συντελεστές στο τέλος του βίντεο, μεταξύ άλλων, ευχαριστούν το δήμαρχο Ασπροπύργου, Νικόλαο Μελετίου, τον πρόεδρο του Attica TV, Κωνσταντίνο Τσολερίδη, τους οπερατέρ Πάνο Μαρινόπουλο, Μαρία Μήλιωση και Πόπη Τελιγιαννίδου, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, Γεώργιο Φίλη, τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, Μελέτιο Μπουραντά, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ασπροπύργου, Σοφία Μαυρίδου, τον σύλλογο διδασκόντων και τον υποδιευθυντή του σχολείου Γεώργιο Τσούνη.

Βίντεο: Δημήτρης Μασκαλίδης / Youtube.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.