ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διάλεξη με θέμα «100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» έγινε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας
Διάλεξη με θέμα «100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» έγινε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας
(Φωτ.: elliniki-gnomi.eu)
01 Απρ
0
Σχόλια

Διάλεξη με θέμα «100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» έγινε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Διάλεξη με θέμα «100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ και Περιχώρων «Ο Ξενιτέας».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Καραθανάσης. Η παρουσίαση του χρονικού της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ανά γεωγραφική περιοχή ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική και καινοφανής. Στη συνέχεια με τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους προς τον ομιλητή, δημιουργήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. «Με την λήξη της εκδήλωσης όλοι οι παριστάμενοι αποχώρησαν πλουσιότεροι σε γνώσεις και ιστορικά τεκμήρια για την γενοκτονία των προγόνων μας» αναφέρει το δελτίο Τύπου του Συλλόγου.

Η ομιλία αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογός —καθ’ όλη την διάρκεια του έτους 2019— συμμετέχοντας στις δράσεις μνήμης για την συμπλήρωση 100 χρόνων από το τραγικό έτος 1919.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο ιερατικός προϊστάμενος αρχιμανδρίτης πάτερ Θεοφάνης Λάππας, ο πάτερ Ιωάννης Ψαράκης καθώς επίσης και αρκετοί εκπρόσωποι αδελφών σωματείων.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.