ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σήμερα θα καλατσεύ'νε ποντιακά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Kinesis for Kids» στο Κιλκίς
Σήμερα θα καλατσεύ’νε ποντιακά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Kinesis for Kids» στο Κιλκίς
28 Μαρ
0
Σχόλια

Σήμερα θα καλατσεύ’νε ποντιακά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Kinesis for Kids» στο Κιλκίς

Ένα πρωτότυπο και διαφορετικό μάθημα, με τίτλο «Καλατσεύω ποντιακά», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Kinesis for Kids» στο Κιλκίς.

Το ΚΔΑΠ «Kinesis for Kids» μεριμνώντας για την άρτια και πολύπλευρη ανάπτυξη κι εκπαίδευση των παιδιών μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων, θα προσφέρει ένα πιλοτικό μάθημα ποντιακής διαλέκτου για παιδιά με εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες.

Η ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου «Kinesis» και διευθυντή των δομών ΚΔΑΠ «Kinesis for Kids» και ΚΔΑΠ «Kinesis for juniors» Παναγιώτη Μαυρογενίδη, πατέρα τριών παιδιών. Ο ίδιος εκτιμώντας πως η ποντιακή διάλεκτος αποτελεί στοιχείο πολιτισμού, θα συμβάλει στο ενδιαφέρον των παιδιών για την ιστορία —τοπική κι εθνική— και θα ενδυναμώσει τις γλωσσικές τους ικανότητες.

Τη διδασκαλία των παιδιών θα αναλάβει η φιλόλογος Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, η οποία είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ποντιακής διαλέκτου.

Η πρωτοβουλία για τη διδασκαλία της ποντιακής έχει γίνει αποδεκτή με πολλή θέρμη ακόμη και από γονείς που δεν έχουν ποντιακή καταγωγή και γεμίζει με αισιοδοξία τις ανάλογες πρωτοβουλίες που θα παρθούν στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.