ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έκοψε τη βασιλόπιτά του ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών
Έκοψε τη βασιλόπιτά του ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
15 Μαρ
0
Σχόλια

Έκοψε τη βασιλόπιτά του ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών

Έκοψε τη βασιλόπιτά της η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», την Κυριακή 10 Μαρτίου, στην αίθουσα «Γεώργιος Μωυσιάδης» της Λέσχης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά από τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι με την ταμία της Λέσχης, Μαρία Τοσουνίδη, να καλωσορίζει τον κόσμο σε αυτήν ενώ τον κάλεσε να συμπαρασταθεί στο έργο του Συλλόγου.

Ακολούθως ο πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών των Γνησίων Χριστιανών Ορθοδόξων, Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, ευλόγησε τη βασιλόπιτα ενώ στο μήνυμά του, λίγο πιο πριν, αναφέρθηκε τόσο στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου όσο και στην Συμφωνία των Πρεσπών, που και τα δύο, όπως ανέφερε, είναι αποτελέσματα ενός ενιαίου σχεδίου αφανισμού του ελληνισμού.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Τοπαλίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στο γεγονός ενώ τόνισε στους υποψήφιους δημάρχους ότι ο σύλλογος δεν εμπλέκεται στα τοπικά δρώμενα ενόψει των εκλογών. «Δουλειά του Συλλόγου είναι να μεταλαμπαδεύουμε στα νέα παιδιά τα ήθη κι έθιμά μας», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια προσκάλεσε τα νεοεκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στη σκηνή, παρουσιάζοντάς τα. Ανέφερε πως για το ΔΣ είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.

Ακολούθησε αποκριάτικο πάρτι για τα μικρά μέλη του Συλλόγου.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος λίγο μετά από το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών πήγε σε εκδήλωση Ποντίων να μιλήσει για μνήμες, ιστορία και… αγώνες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας αυτών, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.