ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων: «Ο Ερντογάν προσβάλλει τη μνήμη των προγόνων μας»
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων: «Ο Ερντογάν προσβάλλει τη μνήμη των προγόνων μας»
(Φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)
05 Μαρ
0
Σχόλια

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων: «Ο Ερντογάν προσβάλλει τη μνήμη των προγόνων μας»

Για προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του σουλτάνου όπως τον χαρακτηρίζει, οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού από τους νεότουρκους, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).

Η ΠΟΠΣ υποστηρίζει ότι το τουρκικό κράτος συνεχίζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αφού δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όπως υποστηρίζει η Oμοσπονδία, οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μία χρονιά που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και πιο σκληρής φάσης της γενοκτονίας, την οποία το τουρκικό κράτος δεν αναγνωρίζει και συνεπώς συνεχίζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Παράλληλα, η ΠΟΠΣ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει την πρακτική που ακολουθεί ο Ερντογάν, με την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και τη συνεχή προκλητικότητα.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος όχι μόνο δεν σεβάστηκε τη μνήμη των προγόνων μας, αλλά προχώρησε και σε μία άνευ προηγουμένου προσβολή που καταδεικνύει το ποιόν του πολιτικού ανδρός. Μάλιστα, η συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θύτης παραμένει δομικά αμετανόητος και επικίνδυνος, αφού είναι επιρρεπής στην τέλεση ίδιων ή παρομοίων εγκλημάτων», ανέφερε στο Έθνος η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ

«Οι προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου σουλτάνου περί συμμοριών Ποντίων είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας της σημερινής ηγεσίας της γείτονος χώρας  και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τα εγκλήματα που τελέστηκαν από τους νεότουρκους κατά των χριστιανικών πληθυσμών της ανατολής.Ο σουλτάνος όχι μόνο αρνείται να ζητήσει συγγνώμη και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των προγόνων μας αλλά συνεχίζει να προκαλεί και να προσβάλει τη μνήμη των 353.000 Ποντίων που σφαγιάστηκαν από τους νεότουρκους.

»Δυστυχώς το επίσημο τουρκικό κράτος συνεχίζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αρνούμενο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων αλλά και όλων των χριστιανικών λαών της ανατολής και να επανορθώσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις, μια χρονιά μάλιστα κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης φάσης της γενοκτονίας των Ποντίων, μας υπενθυμίζουν το λόγο για τον οποίο οφείλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση για την αποφυγή ανάλογων εγκλημάτων, καθώς είναι γνωστό πως όσοι δεν αναγνωρίζουν τα εγκλήματα που διέπραξαν είναι διατεθειμένοι να τα επαναλάβουν. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα του σουλτάνου και να καταδικάσει την πρακτική που ακολουθεί με την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και τη συνεχή προκλητικότητα».

Πηγή: ethnos.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.