ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αναχώρησε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα»
Αναχώρησε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα»
(Φώτο : newsit.gr)
27 Φεβ
0
Σχόλια

Αναχώρησε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα»

Η φρεγάτα «Ύδρα» θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από το δελτίο ειδήσεων, πρώτος προορισμός της φρεγάτας θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης όπου και θα παραμείνει για λίγες ώρες. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

 

 

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.