ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παράταση για το μέρισμα
Παράταση για το μέρισμα
16 Δεκ
0
Σχόλια

Παράταση για το μέρισμα

Δεύτερη ευκαιρία για να πάρουν το μέρισμα θα έχουν πέντε κατηγορίες ευπαθών ομάδων που εξαιτίας λαθών στον σχεδιασμό οι αρχικές αιτήσεις τους ακυρώθηκαν. Από χθες άνοιξε εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Με Κοινή Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλουν οι ακόλουθες κατηγορίες πολιτών:

– Μονογονεϊκές οικογένειες που λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα. Με τροποποιητική ΚΥΑ αλλάζει ο συντελεστής στάθμισης, με στόχο να γίνονται αρκετά ευνοϊκότερα τα εισοδηματικά κριτήρια. Για τις μονογονεϊκές των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα, κι αν προκύψει επιπλέον δικαιούμενο ποσό, αυτό θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή.

– Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών, για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα. Σε αυτή την κατηγορία ευνοούνται οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι που δεν έλαβαν την παροχή.

– Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι Ατομο με Αναπηρία 67% και άνω. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

– Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων. Οσοι έχουν δηλώσει δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία κάτω των 1.500 ευρώ δεν θα αποκλείονται από το μέρισμα με την ένδειξη «πολυτελούς διαβίωσης».

– Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πληρώθηκαν 1.313.148 νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε 3.249.000 δικαιούχους, ενώ το ύψος του υπό διανομή ποσού ανέρχεται σε 727.000.000 ευρώ, με μέσο ποσό καταβολής ανά εγκεκριμένη αίτηση 554 ευρώ. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, σύμφωνα με την Απόφαση, εάν ο ίδιος ΙΒΑΝ εμφανίζεται δηλωμένος τρεις ή περισσότερες φορές για διαφορετικούς αιτούντες, τότε η αίτηση ακυρώνεται αυτόματα. Τέλος, πάνω από 1.000.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.