Εισφορές 26,9% στην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης από 1.1.2018
15 Δεκ
0
Σχόλια

Εισφορές 26,9% στην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης από 1.1.2018

Εισφορές 26,9% επί των καθαρών αμοιβών τις οποίες εισπράττουν κάθε μήνα θα πρέπει να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που πληρώνονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης από 1.1.2018. Αυτό θα προβλέπει τροπολογία την οποία ετοιμάζεται να καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας πριν τα Χριστούγεννα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας από 1.1.2018:

-Στις καθαρές μηνιαίες αμοιβές (δηλαδή αφού αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου) τις οποίες θα εισπράττει από τις αρχές του επόμενου έτους η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων θα επιβληθεί εισφορά 20% υπέρ του κλάδου κύριας ασφάλισης και εισφορά 6,9% υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

-Οι εισφορές αυτές θα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τον εργαζόμενο, δηλαδή ο εργοδότης δεν θα έχει καμία συμμετοχή.

-Η επιβολή των εισφορών αυτών δεν θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2017.

-Δεν θα ισχύει για την περίπτωση των εργαζομένων αυτών το κατώτατο πλαφόν των εισφορών (168 ευρώ/μήνα) που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα ακόμα και κάτω από το 10πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή κάτω από 586 ευρώ/μήνα. Συνεπώς οι εισφορές αυτές θα επιβάλλονται επί του όποιου ποσού εισπράττουν οι εργαζόμενοι με απόδειξη επαγγελματική δαπάνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.