ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πινγκ Πονγκ: Οι διεθνείς αποχαιρέτησαν το 2023 με εορταστικό τουρνουά στο ΣΕΦ
Πινγκ Πονγκ: Οι διεθνείς αποχαιρέτησαν το 2023 με εορταστικό τουρνουά στο ΣΕΦ
(Φώτο : gazzetta.gr)
02 Ιαν
0
Σχόλια

Πινγκ Πονγκ: Οι διεθνείς αποχαιρέτησαν το 2023 με εορταστικό τουρνουά στο ΣΕΦ

Τα μέλη των εθνικών ομάδων πινγκ πονγκ αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο το 2023 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Διάθεση για δυνατά ματς, αλλά την ίδια ώρα χαμόγελα και έλλειψη άγχους. Συναντήσεις προπονητικού και εορταστικού χαρακτήρα σε απλό και διπλό, παράλληλα όμως και τεστ αγωνιστικής ετοιμότητας, που αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Έτσι περιγράφεται η ατμόσφαιρα στο φιλικό τουρνουά ομαδικού για τα μέλη των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών, που έγινε με επιτυχία την Παρασκευή (29/12) και το Σάββατο (30/12) στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Σχηματίστηκαν τέσσερις μικτές ομάδες, που ένεκα της περίστασης πήραν επί τόπου ονόματα στο πνεύμα των εορτών και εφαρμόστηκε σύστημα διεξαγωγής με καινοτομίες, που άρεσε.

Ήταν υψηλού αγωνιστικού επιπέδου εσωτερικά ματς, που πρώτη φορά διεξήχθησαν με αυτή τη μορφή στο πλαίσιο της χορηγικής συνεργασίας της ΕΦΟΕπΑ με τον όμιλο KOUSgroup. Γι’ αυτό βιντεοσκοπήθηκαν και προβάλλονται μέσα από το κανάλι gre78 στο youtube, γι’ αυτό τα τίμησαν και οι δύο πλευρές με την παρουσία τους αλλά και με απονομή επάθλων, προσφορά του ομίλου KOUSgroup.

Προχτές επισκέφτηκε το ΣΕΦ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και έφορος των εθνικών ομάδων Κώστας Παπαγεωργίου και χτες ο Α’ αντιπρόεδρος Ευάγγελος Τέρπος, η γενική γραμματέας Ξένια Στάθη (που έκαναν και τις απονομές επάθλων) και ο Θωμάς Κουσιωρής από τον χορηγό όμιλο. Οι αγώνες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και με διαιτησία μεταξύ των διεθνών.

Το πλάνο των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Βατσακλή και Γιώργου Καρύτσα είχε νοκ άουτ παιχνίδια με τέσσερις ομάδες, κάθε μία από τις οποίες αποτελούσαν δύο αθλητές και μία αθλήτρια.

Τα… Σκουφάκια, που πήραν και την 1η θέση, τους Χιονάνθρωπους, τους Τάρανδους και τους Ρούντολφ.

Καθότι έλειπε ο επίσημος χαρακτήρας έγιναν και αλλαγές στην πορεία και πήραν και νεότεροι διεθνείς την ευκαιρία των αγώνων.

Την Παρασκευή διεξήχθησαν οι ημιτελικοί. Οι Χιονάνθρωποι επιβλήθηκαν 5-0 των Ρούντολφ, ενώ τα Σκουφάκια έκαμψαν με 3-2 τους Τάρανδους.

Χιονάνθρωποι… έγιναν οι Γιώργος Σταματούρος Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Με τα… σκουφάκια αγωνίστηκαν οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης και Κωνσταντίνα Παρίδη.

Τάρανδοι ήταν οι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κατερίνα Τόλιου και Ρούντολφ οι Ιάκωβος Αϊβατίδης Γεράσιμος Χατζηλυγερουδης και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Το Σάββατο δεν μπόρεσε να είναι παρών για τους Χιονάνθρωπους ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και τον αντικατέστησε ο Αλέξανδρος Μαδέσης. Οι ομάδες του «μικρού» τελικού είχαν από μία προσθήκη, στους Ρούντολφ πήγε ο Στάθης Μανωλόπουλος και στους Τάρανδους ο Σωκράτης Γιαννούτσος.

Απόλυτα ισορροπημένος ήταν ο τελικός με τα Σκουφάκια να ξεπερνούν τους Χιονάνθρωπους με 3-2 και δύο αγώνες να κρίνονται στον «ξαφνικό θάνατο».

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Σκουφάκια-Χιονάνθρωποι 3-2

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνα Παρίδη-Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου 3-2 (13-11, 10-12, 11-8, 6-11, 6-5)

Νίκος Αντωνιάδης-Αλέξανδρος Μαδέσης 0-3 (5-11, 3-11, 6-11)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Μαλαματένια Παπαδημητρίου 3-0 (11-3, 11-8, 11-9)

Κωνσταντινόπουλος/Αντωνιάδης-Σταματούρος/Μαδέσης 2-3 (16-14, 6-11, 11-2, 6-11, 5-6)

Κωνσταντινόπουλος-Σταματούρος 3-1 (11-9, 6-11, 11-7, 11-8)

Στον «μικρό» τελικό οι Τάρανδοι επικράτησαν με 4-3. Όταν το παιχνίδι έφτασε στο 3-3 είχαμε και… σύγκρουση άνδρα με γυναίκα. Το golden match πήρε ο Γιαννούτσος νικώντας στην παράταση του σετ τη Γερασιμάτου, με τους άλλους αθλητές των ομάδων να εκδηλώνονται σε κάθε πόντο και να φτιάχνουν ατμόσφαιρα…

Την απονομή επάθλων ακολούθησαν ευχές στην κάμερα και το ξεχωριστό αγωνιστικό ραντεβού στο ΣΕΦ ήταν η καλύτερη συγκυρία για τους διεθνείς ν’ αποχαιρετήσουν το 2023 και να υποδεχτούν το 2024.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.