ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρέντη: Σημαντικό εύρημα στα χέρια της ΕΛΑΣ -Βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα κοντά στο γήπεδο
Ρέντη: Σημαντικό εύρημα στα χέρια της ΕΛΑΣ -Βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα κοντά στο γήπεδο
(Φώτο : iefimerida.gr)
09 Δεκ
0
Σχόλια

Ρέντη: Σημαντικό εύρημα στα χέρια της ΕΛΑΣ -Βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα κοντά στο γήπεδο

Ένα πολύ σημαντικό εύρημα από τα επεισόδια στου Ρέντη βρίσκεται σε χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr κοντά στον χώρο του γηπέδου βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα. Φαίνεται πως είναι μέρος του σωλήνα αλλά όχι ολόκληρος.

«Είναι πολύ σημαντικό εύρημα και εστάλη ήδη στη ΔΕΕ για ανάλυση DNA και αποτυπώματα» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Από εδώ και πέρα, θα εξεταστεί αν πρόκειται για μέρος της φωτοβολίδας που έπληξε 31χρονο αστυνομικό, άνδρα των ΜΑΤ που δέχθηκε ευθεία βολή από ναυτική φωτοβολίδα στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, την Πέμπτη.

Επιπλέον από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για όσα συνέβησαν την Πέμπτη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup «Νίκος Σαμαράς», ανακαλύφθηκαν μέσα στο στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη υπολείμματα από καμένες μπλούζες, σουγιάς, φωτοβολίδες και κροτίδες βρέθηκαν μέσα στην τουαλέτα του γηπέδου, τα οποία έμειναν εκεί όταν προσπαθούσαν να καταστρέψουν στοιχεία των επιθέσεων.

Από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.

Τραυματισμός αστυνομικού στου Ρέντη: Αυτή είναι η φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό

Υπενθυμίζεται ότι η φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό του και προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό του βρήκε την μηριαία αρτηρία και έκαιγε μέσα στο σώμα του μέχρι να σβήσει.

 

Το βλήμα που αφαιρέθηκε από το πόδι του αστυνομικού είναι αυτό που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Το βλήμα ναυτικής φωτοβολίδας που αφαιρέθηκε από το πόδι του αστυνομικού

Ο αστυνομικός δίνει μάχη για του ζωή του για δεύτερο 24ωρο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος θα μπει στο χειρουργείο και το πρωί του Σαββάτου για να γίνει ξανά καθαρισμός στο τραύμα, ενώ νεότερα για την κατάσταση της υγείας του αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. για Ρέντη: Κάποιοι αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, DNA ή δείγμα για πυρίτιδα

Σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, μίλησε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνοντας πως όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σημείωσε ότι, «κάποιοι αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, είτε τη λήψη DNA είτε να δώσουν δείγμα για την ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια τους. Για όλη αυτή τη διαδικασία έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία».

Όπως εξήγησε υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί. Η κ. Δημογλίδου απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης είπε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

ΕΛ.ΑΣ για Ρέντη: «Καθαρά δολοφονική επίθεση»

Σύμφωνα με την ίδια βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ εξήγησε πως, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

 

 

 

Πηγή :

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.