ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μπήκαν κάμερες στο κέντρο της Αθήνας: Που βρίσκονται - Πρόστιμο 200 ευρώ για παραβάσεις
Μπήκαν κάμερες στο κέντρο της Αθήνας: Που βρίσκονται – Πρόστιμο 200 ευρώ για παραβάσεις
(Φώτο : flash.gr)
08 Νοέ
0
Σχόλια

Μπήκαν κάμερες στο κέντρο της Αθήνας: Που βρίσκονται – Πρόστιμο 200 ευρώ για παραβάσεις

Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα 12 κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορείολωρίδες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Οι κάμερες θα καταγράφουν τις παραβάσεις των οδηγών που μπαίνουν παρανόμως στις λωρίδες κυκλοφορίες αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ασθενοφόρα.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, οι οδηγοί φαίνεται πως δεν έχουν ενημερωθεί για τη λειτουργία τους ενώ το πρόστιμο για κάθε παράβαση είναι 200 ευρώ.

Η κλήση θα έρχεται με αλληλογραφία στο σπίτι.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν καθημερινά και Σάββατο από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Πού βρίσκονται οι κάμερες

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
  • Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
  • Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις.

Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) τοποθετημένο σε στύλο – καμπίνα (θάλαμο) θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την Α.Λ.Λ. θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Επίσης, στη φωτογραφία θα εμφανίζεται: ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης.

Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

 

 

Πηγή : flash.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.