ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου
(Φωτο: Eurokinissi)
20 Οκτ
0
Σχόλια

Ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μεγάλη ανατροπή στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της και θα διοριστεί νέος δικηγόρος.

Η απόφαση του Αλέξη Κούγια προκλήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα για διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου, έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε, πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδα μου.

Πρόεδρος: Που πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!

Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αποδέχομαι την παραίτηση. Ζήτω να διοριστεί συνήγορος», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.