ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΟΑΣΑ: Πειθαρχικός έλεγχος για τον οδηγό του περιστατικού με το ΑμΕΑ – «Έφτασε» στον Σταϊκούρα η υπόθεση
ΟΑΣΑ: Πειθαρχικός έλεγχος για τον οδηγό του περιστατικού με το ΑμΕΑ – «Έφτασε» στον Σταϊκούρα η υπόθεση
(Φώτο : newsit.gr)
24 Σεπ
0
Σχόλια

ΟΑΣΑ: Πειθαρχικός έλεγχος για τον οδηγό του περιστατικού με το ΑμΕΑ – «Έφτασε» στον Σταϊκούρα η υπόθεση

Μέχρι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έφτασε η υπόθεση με το εξοργιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο Tik Tok και δείχνει τα προσβλητικά λόγια ενός οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΑ προς ένα άτομο με αναπηρία, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΑ και το άτομο με αναπηρία, δήλωσε πως «τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως αύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον συμπολίτη μας Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Μελέτης μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA και είπε ότι δεν θέλει να τιμωρηθεί ο οδηγός, γιατί το βίντεο το ανέβασε για αφύπνιση και όχι για να βρει τον μπελά του ο οδηγός του λεωφορείου.

«Δεν θα νιώσω χαρά με το να βρει τον μπελά του, δεν με νοιάζει. Το βίντεο το ανέβασα για να γίνουν αλλαγές. Το λάθος ήταν οι αντιλήψεις που εξέφραζε και ήταν σαν να μου έκανε χάρη. Θέλω να κάνω κάτι έτσι ώστε να ωφεληθούμε όλα τα άτομα με αναπηρία», σημείωσε ο Χρήστος Μελέτης.

Η ανάρτηση του Χρήστου Σταϊκούρα:

https://www.facebook.com/cstaikouras.gr/posts/831310315117158?ref=embed_post

Συγκεκριμένα κ. Σταϊκούρας στην ανάρτησή του αναφέρει: «(σ.σ. Την Παρασκευή) έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών.

Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες».

Σε πειθαρχικό έλεγχο ο οδηγός

Σημειώνεται πως ο οδηγός του λεωφορείου παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση τους, ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη και προσθέτουν συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

 

Πηγή : newsit.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.