ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καιρός - Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Παλαμά Καρδίτσας
Καιρός – Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Παλαμά Καρδίτσας
(Φωτο: protothema.gr)
06 Σεπ
0
Σχόλια

Καιρός – Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Παλαμά Καρδίτσας

Μήνυμα 112 στον Παλαμά Καρδίτσας εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης, προειδοποιώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Η συνεχιζόμενη επέλαση της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην περιοχή, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι Π.Ε. Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων Π.Ε. Λάρισας, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η λυσσαλέα μανία της φύσης χτυπά την επαρχία το τελευταίο εικοσιτετράωρο με ανυπολόγιστες καταστροφές. Η κατάσταση κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, “η κατάσταση είναι τραγική και απελπιστική, δεν υπάρχουν λόγια. Γίνονται απεγκλωβισμοι πολιτών με τρακτέρ γιατί, δυστυχώς, υπάρχει μόνο ένα όχημα της Πυροσβεστικής και δε μπορεί να ανταπεξέλθει. Τα νερά μέσα στην πόλη του Παλαμά σε πολλά σημεία είναι πάνω από 1,5 μέτρο και προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε κόσμο με τρακτέρ, πλατφόρμες και μέσα που πραγματικά δεν μας τιμάνε”.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με αναπηρία που μεταφέρονται αναγκαστικά στο κλειστό γυμναστήριο μαζί με άλλους ανθρώπους. “Έχω επικοινωνήσει με την περιφέρεια και αναμένεται να έρθουν από την ΕΜΑΚ, αλλά δεν ξέρω το πότε θα γίνει. Η κατάσταση είναι τραγική και ακόμα δεν έχει πέσει ο μεγάλος όγκος νερού που αναμένουμε”, τονίζει ο δήμαρχος Παλαμά, προσθέτοντας ότι χρειάζεται άμεσα βοήθεια ή περιοχή.

Σημειώνεται ότι είναι αδύνατον κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τον Παναμά με συμβατικά ΙΧ αυτοκίνητα, λόγω της στάθμης του νερού, την ώρα που η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται και το “112” έχει ηχήσει τρεις φορές, μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε η εκκλησία στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ έχουν γίνει και εκκενώσεις χωριών.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας προσπαθούν με σκούπες στα χέρια να απομακρύνουν τα νερά από τα καταστήματά τους, ενώ μόνοι τους έχουν τοποθετήσει κάδους απορριμάτων σε σημεία που πλέον δε μπορούν να περάσουν τα ΙΧ από τον όγκο του νερού.

Όπως λένε, πρώτη φορά σημειώνεται τέτοια βροχόπτωση στην περιοχή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.