ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παπανικολάου και Γκάλης δημοπράτησαν εισιτήριο του τελικού Eurobasket 1987, για να βοηθήσουν άνδρα με όγκο
Παπανικολάου και Γκάλης δημοπράτησαν εισιτήριο του τελικού Eurobasket 1987, για να βοηθήσουν άνδρα με όγκο
(Φώτο : filoitexnisfilosofias.com)
19 Αυγ
0
Σχόλια

Παπανικολάου και Γκάλης δημοπράτησαν εισιτήριο του τελικού Eurobasket 1987, για να βοηθήσουν άνδρα με όγκο

Παπανικολάου και Γκάλης βοήθησαν με τον τρόπο τους να συγκεντρωθούν χρήματα για τις θεραπείες ενός άνδρα με όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αμαξίδιο.

Ένας οπαδός, που κατάφερε να κρατήσει ένα άκοπο εισιτήριο από τον αγώνα της Ελλάδας με την ΕΣΣΔ στο Eurobasket 1987, προσέγγισε τον Δημήτρη Παπανικολάου για να τον βοηθήσει με την εν λόγω δημοπρασία.

O Παπανικολάου μίλησε με τον Νίκο Γκάλη και του ζήτησε να υπογράψει το εισιτήριο, ώστε να του δώσει μεγαλύτερη χρηματική αξία.

Εν τέλει, το αθλητικό αυτό κειμήλιο πωλήθηκε για 3.000 ευρώ.

Στον τελικό του Eurobasket 1987, σε ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η Ελλάδα νίκησε τη Σοβιετική Ένωση με 103-101 στην παράταση (κανονικός αγώνας 89-89). Οπως ήταν αναμενόμενο, πολυτιμότερος παίκτης (MVP) και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Νίκος Γκάλης, με 37 πόντους μέσο όρο.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έγραψε στο LinkedIn:

«Ένας κύριος μπαίνοντας στο γήπεδο για τον τελικό του 1987 μεταξύ Ελλάδας και ΕΣΣΔ κατάλαβε ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα κοινωνικό γεγονός και όχι απλά αθλητικό και έτσι παρακάλεσε στην είσοδο να μην του κόψουν το εισιτήριο, ώστε να το κρατήσει για ενθύμιο. Τα χρόνια πέρασαν και ήρθε μέσω κοινού φίλου και με βρήκε.

”Έχω δει που εσείς οι αθλητές ενίοτε βγάζετε προσωπικά σας αντικείμενα σε δημοπρασίες για καλούς σκοπούς. Ξέρω ένα παλικάρι που, λόγω όγκου στον εγκέφαλο, είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και υπάρχει ανάγκη για οικονομική ενίσχυση. Πιστεύεις ότι μπορεί να μπει σε δημοπρασία;”.

Φυσικά, του λέω, και θα το κάνουμε να πάρει και μεγαλύτερη αξία. Την άλλη εβδομάδα είναι να ανέβω Θεσσαλονίκη και έχω ραντεβού με τον Γκάλη. Θα του ζητήσω να το υπογράψει, να πάρει επιπλέον αξία. Μόνο θα πρέπει για να πω και στον Γκάλη να το υπογράψει και για να μπω και εγώ στη διαδικασία αυτή, να ξέρω ότι τα χρήματα θα πάνε στην οικογένεια. ”Ναι, φυσικά”, αποκρίθηκε.

Έγιναν όλα σωστά, το άκοπο εισιτήριο του 1987 δημοπρατήθηκε έναντι 3.000 €, τα οποία πήγαν στις ανάγκες του παλικαριού.»

 

Πηγή : filoitexnisfilosofias.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.