ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άρμα μάχης μετατράπηκε σε θηριώδες… πυροσβεστικό στη Ρόδο: Μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό και αντέχει μέχρι και ναρκοπέδιο
Άρμα μάχης μετατράπηκε σε θηριώδες… πυροσβεστικό στη Ρόδο: Μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό και αντέχει μέχρι και ναρκοπέδιο
(Φώτο : newsbeast.gr)
29 Ιούλ
0
Σχόλια

Άρμα μάχης μετατράπηκε σε θηριώδες… πυροσβεστικό στη Ρόδο: Μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό και αντέχει μέχρι και ναρκοπέδιο

Ένα μεταποιημένο ερπυστριοφόρο Leopard, επιχειρεί στις φωτιές της Ρόδου. Πρόκειται για άρμα μάχης που μεταποιήθηκε στον Ορχομενό και «πατενταρίστηκε» στο Μόναχο.

Το Jumbo Truck Multi, έχει τη δυνατότητα να μπει όχι μόνο μέσα στη φωτιά αλλά να επιβιώσει ακόμα και σε ναρκοπέδιο εξαιτίας των μετάλλων από τα οποία είναι φτιαγμένο.

Το άρμα μάχης μπορεί να μεταφέρει 15.000 λίτρα νερό. Πίσω από το λευκό κανόνι και τις δύο δεξαμενές βρίσκεται ένας ειδικός θάλαμος διάσωσης που μπορεί να χωρέσει ακόμα και 10 άτομα. Παρέχει οξυγόνο και εξασφαλίζει τη διάσωση πυρόπληκτων αλλά και παραμονή τους εκεί έως και δύο ώρες, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του Θόδωρο Ρέντζο.

Το άρμα έχει δυνατότητα να ανοίξει ζώνη πυρασφάλειας ή να ξερριζώσει δέντρα μπαίνοντας μέσα στη φωτιά και να ρίξει νερό σε απόσταση 80 μέτρων. Ακόμα μπορεί να επιχειρήσει τη νύχτα καθώς διαθέτει προβολείς.

«Ήμασταν και στις πυρκαγιές της Εύβοιας και στις πυρκαγιές της Αττικής και παλαιότερα σε άλλες πυρκαγιές με αποκορύφωμα αυτό που είχε γίνει κάποια στιγμή αν θυμάστε στην Αρχαία Ολυμπία, όταν τελευταία στιγμή έγινε κατάσβεση του μουσείου. Δεν μπορούσε να επιχειρήσει άλλο μέσον γιατί η φωτιά έχει φτάσει σε 15 μέτρα ύψος και επιχειρήσαμε από κοντά και σβήσαμε τη φωτιά με το κανόνι», είπε ο κ. Ρεντζος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, με τον οποίο έχουμε συνεργασία μάς κάλεσε κι εμείς εθελοντικά το φέραμε εδώ, την 9η ημέρα της πυρκαγιάς. Μάς υποστήριξε ο στρατός με άρματοφορέα και το συντονισμό είχαν η Περιφέρεια και η Πυροσβεστική, είπε κλείνοντας ο Θόδωρος Ρέντζος.

https://www.facebook.com/kalopitasv/posts/pfbid02DgBD2YU6C12oKeiwJSFyKUt9XEspKr2DSKKpEApeguufB1G68vdgMt3mkK2SoEbVl?ref=embed_post

 

Πηγή : newsbeast.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.