ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεσσαλονίκη: Οδύσσεια για τραυματισμένο παιδί – Το πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική
Θεσσαλονίκη: Οδύσσεια για τραυματισμένο παιδί – Το πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική
(Φωτο: newsit.gr)
21 Ιούν
0
Σχόλια

Θεσσαλονίκη: Οδύσσεια για τραυματισμένο παιδί – Το πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική

Μια πραγματική Οδύσσεια πολλών ωρών πέρασε ένα 6χρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη που τραυματίστηκε στο κεφάλι πέφτοντας από πατίνι και οι γονείς του, καθώς το πήγαιναν με το ασθενοφόρο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρεθεί αξονικός τομογράφος και τελικά έκανε την αξονική σε ιδιωτική κλινική, δείχνοντας για άλλη μια φορά τις απίστευτες παθογένειες του ΕΣΥ.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αλλά ο αξονικός τομογράφος εκεί ήταν χαλασμένος.

Οι αρμόδιοι είχαν ορίσει ως… αντικαταστάτη του Ιπποκρατείου, το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης για περιστατικά που χρειάζονται αξονική. Έλα όμως, που στον Άγιο Παύλο, δεν γίνονται βάσει πρωτοκόλλου αξονικές σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Έτσι το παιδί ξαναγύρισε στο Ιπποκράτειο και τελικά πήγε και έκανε την αξονική σε ιδιωτική κλινική.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής (18.6.2023) όταν το 6χρονο παιδί έκανε πατίνι μπροστά στο σπίτι του. Σε κάποια στιγμή το παιδί έπεσε από το πατίνι, χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να βγάζει αίμα από το αυτί.

Οι γονείς κάλεσαν το ΕΚΑΒ, που έστειλε (βάσει του μνημονίου συνεργασίας) ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο έφτασε σε 5-6 λεπτά στο σπίτι και μετέφερε το παιδί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να κάνει εκεί αξονική.

Ο αξονικός τομογράφος όμως, ήταν χαλασμένος και έτσι το παιδί στάλθηκε στον Άγιο Παύλο. Εκεί όμως, δεν έκαναν αξονικές σε παιδιά κάτω των 10 ετών και το 6χρονο τραυματισμένο παιδί ξαναγύρισε στο Ιπποκράτειο και από εκεί πήγε σε ιδιωτική κλινική και έκανε εκεί την αξονική τομογραφία. Τα έξοδα ανέλαβε το Ιπποκράτειο.

Το παιδί είχε αιμορραγία σε όλο το διάστημα αυτό. Το θετικό είναι ότι το πρόβλημα με τον τραυματισμό του αντιμετωπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του στο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται.

«Περάσαμε Οδύσσεια»

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν όλοι στην οικογένεια.

«Περάσαμε μια μικρή Οδύσσεια. Περίπου 9 η ώρα το παιδί χτύπησε μπροστά στο σπίτι μας. Σε 5 με 6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Όλοι οι γιατροί πέσανε πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο. Μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Πήγαμε μετά στον Άγιο Παύλο. Η αξονική έγινε τελικά στις 7:15 το απόγευμα, ενώ κάπου εκεί σταμάτησε και η αιμορραγία», είπε ο πατέρας.

Η χαλασμένη λυχνία και το λάθος με τον Άγιο Παύλο

Στην εκπομπή του Mega μίλησε και ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Τζελέπης, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο αξονικός ήταν χαλασμένος λόγω προβλήματος σε λυχνία, αποκάλυψε ότι υπάρχει και δεύτερος αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία, ενώ μίλησε και για το λάθος που έγινε με τον Άγιο Παύλο.

«Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή»

Ο Χρήστος Τζελέπης τόνισε ότι ο αξονικός είχε χαλάσει λόγω προβλήματος σε λυχνία και τόνισε ότι η βλάβη έχει φτιαχτεί από χθες Τρίτη, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα με τον τομογράφο στον Άγιο Παύλο.

«Ο αξονικός ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Η βλάβη δόθηκε στην ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ. Δόθηκε ότι το νοσοκομείο έχει πρόβλημα με τον αξονικό. Έτσι μας αντικαθιστούσε και εφημέρευε γι’ αυτή τη δουλειά ο Άγιος Παύλος. Γι’ αυτό πήγε το παιδί στον Άγιο Παύλο. Πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις απ’ αυτούς που όρισαν τον Άγιο Παύλο για να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά, ενώ απ’ ό,τι φάνηκε – γιατί δεν το ξέραμε εμείς – δεν γίνονταν αξονικές σε παιδιά».

Για το θέμα της λυχνίας που έκανε τόσες μέρες να αλλαχθεί είπε: «Δεν μπορεί η λυχνία να είναι σταντ μπάι στο νοσοκομείο. Εδώ είναι θέμα τεχνικό. Το ζήτημα είναι γιατί αντικατέστησε και μπήκε στην εφημερία ο Άγιος Παύλος για παιδιά. Θα μπορούσε να μπει άλλο νοσοκομείο και να πάει εκεί το παιδί».

Υπήρχε και δεύτερος τομογράφος

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης υπάρχει και δεύτερος τομογράφος, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.

«Υπάρχει δεύτερος αξονικός στο Ιπποκράτειο, ο οποίος ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, εδώ και 3 – 4 μήνες. Ακόμα όμως, δεν έχει μπει σε λειτουργία και σε αυτό πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τη διοίκηση. Για να μπει όμως, ένας αξονικός τομογράφος δεν χρειάζεται απλά να μπει στην πρίζα. Χρειάζονται κι άλλοι παράμετροι όπως εκπαίδευση προσωπικού, χρειάζεται προσωπικό. Τα φωνάζουμε αυτά τόσο μεγάλο διάστημα. Όλα αυτά είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ. Στο Ιπποκράτειο υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό και οι 3 απ’ αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε ο Χρήστος Τζελέπης.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.