ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα πιο ευχάριστα νέα: Εστιατόριο με εργαζομένους ΑμεΑ είναι για πρώτη φορά υποψήφιο για αστέρι Michelin
Τα πιο ευχάριστα νέα: Εστιατόριο με εργαζομένους ΑμεΑ είναι για πρώτη φορά υποψήφιο για αστέρι Michelin
(Φώτο : posted.gr)
06 Ιούν
0
Σχόλια

Τα πιο ευχάριστα νέα: Εστιατόριο με εργαζομένους ΑμεΑ είναι για πρώτη φορά υποψήφιο για αστέρι Michelin

Ισπανία: Το εστιατόριο που προσλαμβάνει μόνο ΑμεΑ υπάλληλους

Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι μόνο εφικτές αλλά μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επιτυχήμενες ενώ περνούν το πιο όμορφο μήνυμα. Πολλοί ΑμεΑ μπορούν να εργαστούν και πρέπει να έχουν ισότιμες ευκαιρίες στην κοινωνία. Αυτό απέδειξαν και οι ιδιοκτήτες ενός εστιατόριου στην Ισπανία που αποφάσισαν να προσλάβουν μόνο ΑμεΑ για υπάλληλους.

Το εστιατόριο Universo Santi στη Νότια Ισπανία, υποψήφιο για Michelin, διαφέρει από τα υπόλοιπα. Οι 20 υπάλληλοί του είναι όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό ανικανότητας άνω του 35%.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας νέος πελάτης είναι ότι στο εστιατόριο αυτό επικρατεί ησυχία, ότι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα σύγχρονης τέχνης και φυσικά ότι το φαγητό είναι εξαιρετικά ποιοτικό.

Μόνο λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποιεί κάποιος ότι το εστιατόριο Universo Santi στην πόλη Χερέθ της νότιας Ισπανίας διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Ο Αντόνιο Βίλα, ο πρόεδρος της ΜΚΟ Fundación Universo Accesible, έχει στόχο να βοηθάει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο. Ο ίδιος είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το Universo Santi, το εστιατόριο αυτό της υψηλής γαστρονομίας.

Οι 20 υπάλληλοι του εστιατορίου είναι πρόσωπα με ειδικές ανάγκες και ηλικίας 22 με 62 ετών. Επιλέχτηκαν από έναν αρχικό κατάλογο 1.500 υποψηφίων. Το κριτήριο επιλογής ήταν να είναι άνεργοι και να έχουν ποσοστό ανικανότητας άνω του 35%.

Ισπάνια: Τι έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι ΑμεΑ στο εστιατόριο Universo Santi

“Νιώθω τυχερή που ανήκω εδώ”, λέει η Γκλόρια Μπαθάν, η επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ο 23χρονος Αλεχάντρο Χιμένεθ, ο οποίος έχει σύνδρομο Ντάουν, είναι μάγειρας. “Μου έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαι ανεξάρτητος και να κάνω κάτι που αγαπούσα από παιδί”.

Το Universo Santi, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017. Μάλιστα σύντομα είναι πιθανόν να αποκτήσει αστέρι Michelin καθώς οι άνθρωποι του οδηγού το έχουν ήδη επισκεφθεί. Η τιμή του μενού του πάντως στα 60 ευρώ είναι λιγότερο από μισή ενός τυπικού μενού εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας.

 

Πηγή : posted.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.