ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα φιλίας και ειρήνης»- Να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος
Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα φιλίας και ειρήνης»- Να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος
(Φώτο : protothema.gr)
28 Απρ
0
Σχόλια

Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: Να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα φιλίας και ειρήνης»- Να μοιραστεί δίκαια ο πλούτος

Να επιλυθούν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια τα προβλήματα με την Ελλάδα, ζήτησε ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη. «Ας γίνει το Αιγαίο “θάλασσα φιλίας και ειρήνης”, ο πλούτος πρέπει να μοιραστεί δίκαια» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα συνοριακό ζήτημα. Βγήκε μια φωτογραφία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα, ωστόσο προκαλείται κρίση και αναπτύσσονται διάφορες ειδήσεις. Υπό αυτή την έννοια, τα καθήκοντα των μελών του Τύπου είναι σημαντικά. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα στο πλαίσιο του νόμου. Είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ σοβαροί σε αυτό, είμαστε πρόθυμοι. Προσπαθούμε να το πετύχουμε» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Ας είναι το Αιγαίο Πέλαγος η “θάλασσα της φιλίας και της ειρήνης”. Ας μοιραστούν δίκαια τα πλούτη. Αυτό είναι το κύριο θέμα, ενώ υπάρχει και κάποια παραπληροφόρηση. Δεν θυμάμαι ακριβώς, πριν από 3-5 χρόνια νομίζω, προβλήθηκε ένα βίντεο στην ελληνική τηλεόραση, όπου φαίνονται τα στρατεύματά μας να κάνουν δήθεν αποβάσεις στα νησιά. Αυτό ήταν ένα βίντεο που μεταδίδουμε για μια άσκηση που έγινε πριν από 10-20 χρόνια. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για αυτά τα θέματα. Προκειμένου να καθιερώσουμε δικαιώματα και νόμους, είναι απαραίτητο να είμαστε ενημερωμένοι και δυνατοί» πρόσθεσε.

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.