ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Australian Open: Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0: Πρόκριση με περίπατο
Australian Open: Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0: Πρόκριση με περίπατο
(Φωτο: protothema.gr)
18 Ιαν
0
Σχόλια

Australian Open: Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0: Πρόκριση με περίπατο

Καταιγιστικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες του νεαρού Αυστραλού και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη στη Μελβούρνη, ο Έλληνας τενίστας δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Χιτζικάτα κι όταν ο τελευταίος είχε τις ευκαιρίες του για να διαμορφώσει νέες συνθήκες στο παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς είχε τις λύσεις αλλά κυρίως την ηρεμία για να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει σε μια πολύ άνετη νίκη.

Το ματς

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς αρχικά συνάντησε αρκετές δυσκολίες από τον Αυστραλό που ρίσκαρε και δικαιωνόταν.

Ωστόσο ο Έλληνας άσος κράτησε το σερβίς του (στο πρώτο γκέιμ βρέθηκε πίσω με 0-3 και στο τρίτο με 15-30) και αφού προηγήθηκε με 3-2 ήρθε η ώρα του μπρέικ.

Ο Χιτζικάτα συνέχισε να ρισκάρει αλλά οι εξαιρετικές άμυνες του Τσιτσιπά τον οδήγησαν σε λάθη και με έναν τρομερό γουίνερ στην ευθεία έκανε το μπρέικ για το 4-2, για να κλείσει το σετ στο 6-3 χωρίς ποτέ να απειληθεί από τον αντίπαλο του.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με απίθανο τρόπο καθώς ο Στέφανος με το «καλημέρα» έκανε το μπρέικ, αλλά ο Χιτζικάτα στο 2ο σετ προηγήθηκε 30-40, είχε άλλα δύο μπρέικ πόιντς, τα οποία έβησε ο Τσιτσιπάς κι όχι μόνο έκανε το 2-0, αλλά αμέσως έκανε και δεύτερο μπρέικ φτάνοντας στο 3-0.

Το σετ είχε κριθεί εκεί με τον Τσιτσιπά να βγάζει τρομερή σιγουριά στο παιχνίδι του και μετά από 25 λεπτά να φτάνει στο εντυπωσιακό 6-0.

Μετά από 7 σερί κερδισμένα γκέιμ του Τσιτσιπά, ο Χιτζικάτα πήρε το πρώτο στο τρίτο σετ και στο 1-2 έφτασε πάλι σε διπλό μπρέικ. Εκει όμως ο Στέφανος με τρία μεγάλα σερβίς έφερε τούμπα το σκορ, ισοφάρισε σε 2-2.

Αυτή η εξέλιξη έκοψε τα πόδια του Χιτζικάτα ο οποίος έχοντας δοκιμάσει τα πάντα δεν μπόρεσε να «σπάσει» τον Τσιτσιπά, που συνέχισε στον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό φτάνοντας στο εντυπωσιακό 6-2, στη νίκη με 3-0 και την πρόκριση του στους 32.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ολλανδικού «εμφυλίου» μεταξύ των Γκρίκσπουρ και Βαν ντε Ζάντσουλπ.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.