ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: To Oruc Reis βγαίνει στο Αιγαίο με δηλωμένο προορισμό την Αττάλεια
Τουρκία: To Oruc Reis βγαίνει στο Αιγαίο με δηλωμένο προορισμό την Αττάλεια
(Φωτ.: iefimerida.gr)
15 Οκτ
0
Σχόλια

Τουρκία: To Oruc Reis βγαίνει στο Αιγαίο με δηλωμένο προορισμό την Αττάλεια

Tο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis απέπλευσε πριν από λίγες ώρες από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και κατευθύνεται στην περιοχή της Αττάλειας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Marinetraffic.com το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα Δαρδανέλια, κινείται με ταχύτητα 11 κόμβων και έχει τελικό προορισμό την Αττάλεια.

Το Oruc Reis αναμένεται να κινηθεί στο κεντρικό Αιγαίο πριν φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ είχε αναφέρει ότι στο ερευνητικό πλοίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και του λογισμικού.

Πλέον μπορεί να κάνει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες, όπως και το Mπαρμπαρός και «θα σταλεί στο νέο σημείο καθηκόντων του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές της τουρκολιβυκής ΑΟΖ και συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και από πολεμικά αεροσκάφη…

Νωρίτερα από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε στείλει ένα νέο μήνυμα στην Άγκυρα και τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, για επανεκκίνηση της συζήτησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.