ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Daily Mail: Πληροφορίες για «χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν»
Daily Mail: Πληροφορίες για «χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν»
(Φωτ.: iskra.gr)
15 Σεπ
0
Σχόλια

Daily Mail: Πληροφορίες για «χτύπημα στη λιμουζίνα του Πούτιν»

Πληροφορίες, που δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί, για επίθεση στη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επισημαίνοντας πως το περιστατικό είναι λήξαν, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Όπως επισημαίνεται, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.  Η λιμουζίνα του χτυπήθηκε στην μπροστινή αριστερή ρόδα και στη συνέχεια βγήκε καπνός.

Το αυτοκίνητο, όμως, δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και ο Ρώσος πρόεδρος δεν τραυματίστηκε. Οι αρχές προχώρησαν σε σειρά συλλήψεων, ενώ «ξηλώθηκαν» μέλη από την προσωπική φρουρά του Ρώσου Προέδρου, επειδή έγιναν γνωστές οι κινήσεις του.

«Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για τις κινήσεις του προέδρου σε αυτή την πομπή και όλοι ήταν από την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας. Μετά το περιστατικό, τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν. Ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής. Η μοίρα τους προς το παρόν είναι άγνωστη. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε άδειο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πέντε οχήματα με ειδικούς φρουρούς βρίσκονταν στη σειρά, με του Πούτιν να είναι το τρίτο.  Λίγα χιλιόμετρα προτού φτάσει η αυτοκινητοπομπή στην επίσημη κατοικία του Ρώσου προέδρου, ένα ασθενοφόρο μπλόκαρε το πρώτο όχημα.

Το δεύτερο όχημα συνέχισε χωρίς να σταματήσει, λόγω ενός εμποδίου στον δρόμο. Ξαφνικά, από το τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Πούτιν, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και άρχισε να βγαίνει μετά καπνός.

Το αυτοκίνητο του Ρώσου Προέδρου, όμως, έφυγε γρήγορα από το σημείο και χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες μετέδωσε αρχικά το αντιρωσικό δίκτυο General SVR.

Σύμφωνα με την Daily Mail, «το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Ενώ ορισμένοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο General SVR, άλλοι λένε ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία, που παρέχει μια εικόνα για τα πραγματικά τεκταινόμενα στο Κρεμλίνο».

 

Πηγή:protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.