ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένα εκατομμύριο μηνύματα έστειλαν οι Αρμένιοι της Αμερικής στον Λευκό Οίκο για την αναγνώριση της γενοκτονίας
Ένα εκατομμύριο μηνύματα έστειλαν οι Αρμένιοι της Αμερικής στον Λευκό Οίκο για την αναγνώριση της γενοκτονίας
(Φωτ.: asbarez.com)
22 Απρ
0
Σχόλια

Ένα εκατομμύριο μηνύματα έστειλαν οι Αρμένιοι της Αμερικής στον Λευκό Οίκο για την αναγνώριση της γενοκτονίας

Ένα εκατομμύριο μηνύματα έστειλε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής, στον λευκό οίκο και συγκεκριμένα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής Raffi Hamparian σε τηλεοπτικό μήνυμα που εξέδωσε εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα μέλη και φίλους της αρμενικής κοινότητας που έφτασαν το ορόσημο του ενός εκατομμύριου μηνυμάτων προς τον λευκό οίκο, με σκοπό να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη αναγνώριση από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στόχος είναι η αναγνώριση να γίνει στις 24 Απριλίου 2021.

«Εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής, θέλω να πω ευχαριστώ. Ευχαριστώ για την πίστη σας, ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας. Δουλεύοντας μαζί, θα μετακινήσουμε βουνά. ανέφερε μεταξύ άλλων». Στις επιστολές που απηύθυναν στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον αντιπρόεδρο Χάρις, τους γερουσιαστές και τους αντιπροσώπους, οι Αρμένιοι υποστήριξαν ότι «μια  αληθινή αμερικανική στάση θα βοηθήσει ώστε η Άγκυρα να λάβει το μήνυμα ότι πρέπει να εγκαταλείψει την αρνητική της στάση στο θέμα της γενοκτονίας, να αποδεχθεί την ευθύνη της και να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τις συνέπειες των εγκλημάτων της. Τόνισαν επίσης ότι «με την Τουρκία και τον σύμμαχό της το Αζερμπαϊτζάν να επιδιώκει νέες γενοκτονικές φιλοδοξίες εναντίον της Αρμενικής πατρίδας, είναι πιο επείγον από ποτέ για τον Λευκό Οίκο να σταματήσει να χρησιμοποιεί εκφραστική γλώσσα και ευφημιστική ορολογία στις ετήσιες δηλώσεις του στις 24 Απριλίου».

Τον Μάρτιο, μια διμερής ομάδα 38 Γερουσιαστών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενεντέζ (D-NJ), κάλεσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ακολουθήσει την πρωτοβουλία του Κογκρέσου στην πλήρη και επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. «Συμμετέχουμε στην αρμενική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των θυμάτων, και είμαστε σθεναρά ενάντια στις προσπάθειες να προσποιηθούμε ότι αυτή η σκόπιμη, οργανωμένη προσπάθεια να καταστρέψει τον Αρμενικό λαό ήταν κάτι διαφορετικό από μια γενοκτονία», έγραψαν οι γερουσιαστές. «Έχετε δηλώσει σωστά ότι η αμερικανική διπλωματία και η εξωτερική πολιτική πρέπει να βασίζονται στις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των καθολικών δικαιωμάτων. Αυτές οι αξίες απαιτούν να αναγνωρίσουμε την αλήθεια και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε μελλοντικές γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Πηγή: asbarez.com.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.