ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Ερντογάν τρέμει Έλληνες και Αρμένιους ακτιβιστές της Ουάσιγκτον
Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Ερντογάν τρέμει Έλληνες και Αρμένιους ακτιβιστές της Ουάσιγκτον
(Φωτ.: athina984.gr)
14 Μάι
0
Σχόλια

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Ερντογάν τρέμει Έλληνες και Αρμένιους ακτιβιστές της Ουάσιγκτον

Η επίθεση του ισλαμοεθνικιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον των Ελλήνων και Αρμενίων ακτιβιστών, που δρουν στην Ουάσιγκτον δείχνει πόσο τον ενοχλεί η δραστηριότητά τους και πόσο σημαντικές είναι τελικά για την Ελλάδα και την Αρμενία, αντίστοιχα, οι οργανώσεις HALC (Hellenic American Leadership Council) και ANCA (Armenian National Committee of America).

Το τουρκικό καθεστώς έχει στη «μαύρη λίστα» τους εν λόγω ακτιβιστές, αλλά στο τέλος τίποτα δεν μπόρεσε να καταφέρει.

Συνεχίζουν τον όμορφο αγώνα τους και έχουν μεγάλες επιτυχίες. Μόνο οι ανόητοι της ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία και οι «ψεκασμένοι» φιλορώσοι στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνεχίζουν να κατηγορούν τους υποστηρικτές των ελληνικών και αρμενικών θεμάτων παίζοντας έτσι το παιγνίδι της Τουρκίας. Όχι, οι Έλληνες και Αρμένιοι ακτιβιστές δεν είναι εθνικιστές. Πατριώτες είναι. Είναι άνθρωποι δεύτερης, τρίτης, ακόμα και τέταρτης γενιάς. Που έχουν μάθει την πραγματική και σωστή ελληνική ιστορία στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι εξοργισμένος με τους Αρμένιους, διότι με τη βοήθεια των Ελλήνων και των Αμερικανο-Εβραίων κατάφεραν να αναγνωριστεί η Αρμενική Γενοκτονία από το αμερικανικό Κογκρέσο. Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας είναι έξω φρενών με τους Έλληνες, επειδή μαζί με τους Αρμένιους και τους Αμερικανο-Εβραίους σταμάτησαν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στη Τουρκία και κατάφεραν να γίνουν νόμοι του αμερικανικού κράτους οι κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Όσο και να προσπαθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τις κυρώσεις, μοιραία θα τις ανακοινώσει μόλις ενεργοποιηθούν οι S-400. Τελευταία οι Τούρκοι κυκλοφορούν ένα νέο παραμύθι: ότι μοιράστηκαν δήθεν την τεχνολογία του ρωσικού συστήματος με τους Αμερικανούς και έτσι συμφωνήθηκε αυτό να ενεργοποιηθεί και οι κυρώσεις να μην επιβληθούν. Πρόκειται βεβαίως για παραμύθι… Εάν μοιραζόταν την τεχνολογία των S-400 με τους Αμερικανούς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είχε κόψει κυριολεκτικά τα πόδια του Ταγίπ Ερντογάν. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έβγαλε χθες το μεγάλο του άγχος με τη δήλωση που έκανε. Είπε: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο. Δεν θα αφήσουμε το έδαφος ελεύθερο σε καμία μοχθηρή δύναμη, ούτε στη FETÖ (Ιμάμης Γκιουλέν), ούτε στο ΡΚΚ, ούτε στα αρμενικά και τα ελληνικά λόμπι. Θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους πιστεύουν ότι θα καταστρέψουν την οικονομία μας μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό».

Η πραγματική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δεν είναι αυτή που παρουσιάζει ο διεφθαρμένος Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν. Η κατάρρευση είναι μία πραγματικότητα. Η αγωνία του έγκειται στο γεγονός ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες στη Γερουσία για να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του Ρεπουμπλικάνου Τζιμ Ρις και του Δημοκρατικού Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, που αφορά την αντιαμερικανική και αντιδυτική συμπεριφορά της Τουρκίας. Αυτό τον κάνει και τρέμει. Και βεβαίως γνωρίζει ότι η υποστήριξη στο σχέδιο νόμου είναι της τάξης του 95% των γερουσιαστών και αυτό οφείλεται στους Έλληνες και στους Αρμένιους ακτιβιστές.

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.