ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κινητοποίηση για την άμεση επιστροφή των Αρμενίων αιχμαλώτων.
Κινητοποίηση για την άμεση επιστροφή των Αρμενίων αιχμαλώτων.
(Φωτ.: Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος)
30 Νοέ
0
Σχόλια

Κινητοποίηση για την άμεση επιστροφή των Αρμενίων αιχμαλώτων.

Από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ξεκίνησε στο Γερεβάν κινητοποίηση για την άμεση αναζήτηση και επιστροφή των αγνοουμένων Αρμενίων στρατιωτών και πολιτών, που κρατούνται από τους Αζέρους ως αιχμάλωτοι. Μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος καλεί όσους μπορούν να κοινοποιήσουν την επιστολή που έχει συνταχθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:
«Η πρωτοβουλία ανήκει σε ανθρώπους της τέχνης και των γονέων των αγνοουμένων Αρμενίων στρατιωτών! Δεν έχει καθόλου πολιτικό χαρακτήρα! Είναι καθαρά εθνική και βαθιά ανθρωπιστική! Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων αλλά και του Συνηγόρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αρμενίας, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την κατάπαυση του πυρός, οι Αζέροι όχι μόνον δεν συνεργάζονται για να διεξαχθούν επιχειρήσεις αναζήτησης και εντοπισμού των αγνοουμένων, αλλά ακόμα και τώρα συλλαμβάνουν Αρμένιους στρατιώτες και πολίτες στις περιοχές που καταλαμβάνουν…

Σίγουρα έχετε δει στα social media εικόνες απάνθρωπης και βάρβαρης μεταχείρισης των αιχμαλώτων…
Το θέμα μας συγκλονίζει όλους και πρέπει να κινητοποιηθούμε, να διαμαρτυρηθούμε, να βομβαρδίσουμε με εκατοντάδες επιστολές αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς φορείς, να κινήσουμε γη και ουρανό, για να τους αναγκάσουμε να αντιδράσουν!

Έχει συνταχθεί επιστολή στα ελληνικά και αγγλικά, που πρέπει να σταλεί με μέιλ και σε λογαριασμούς στο FB, στον κατάλογο που ακολουθεί.
Πρέπει να δράσουμε το ταχύτερο!
Η ζωή κάθε στρατιώτη είναι πολύτιμη και ο χρόνος πιέζει!
Κάνετε copy-paste την επιστολή και στείλτε την στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή γράψτε μια δική σας επιστολή!

Αξιότιμε κύριε ……
Ο πόλεμος που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων του Αρτσάχ (Καραμπάγ) στις 27 Σεπτεμβρίου, έληξε μετά από 45 μέρες, με συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπέγραψαν οι ηγέτες της Αρμενίας, της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, στις 9 Νοεμβρίου 2020. Το σημείο 8 της συμφωνίας προβλέπει την ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου, των ομήρων και των σορών στρατιωτών και πολιτών.
Ενώ έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την υπογραφή της συμφωνίας, μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστραφεί οι αιχμάλωτοι πολέμου. Δεν έχουν διεξαχθεί επιχειρήσεις αναζήτησης και εντοπισμού των αγνοουμένων στρατιωτών, ενώ οι Αζέροι συνεχίζουν να συλλαμβάνουν ως ομήρους Αρμένιους στρατιώτες και πολίτες στις περιοχές που καταλαμβάνουν.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) αναφέρει ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών για την αναζήτηση των αγνοουμένων και την επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου. Στην πραγματικότητα, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν κατά παράβαση του άρθρου 8 της συμφωνίας, παρεμποδίζει τον οργανισμό να προβεί σε έρευνες.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και ο Διαμεσολαβητής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δημοκρατίας της Αρμενίας καταγγέλλουν το Αζερμπαϊτζάν για εγκλήματα που διέπραξαν οι ένοπλες δυνάμεις του. Σε δεκάδες βίντεο που διακινεί ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, εμφανίζονται Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου που βασανίζονται και ταπεινώνονται. Η απάνθρωπη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου και η δημοσίευση σχετικών βίντεο, είναι ευρέως διαδεδομένη και επικροτούμενη συμπεριφορά των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Και είναι αποτέλεσμα της πολυετούς κρατικής αντι-αρμενικής πολιτικής και προπαγάνδας του Αζερμπαϊτζάν.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το Αζερμπαϊτζάν για την κακομεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου και των αγνοουμένων, και να λάβει μέτρα για την άμεση επιστροφή τους στα σπίτια τους. Η επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου και των αθώων πολιτών είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Σας καλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι Αρμένιοι αιχμάλωτοι στρατιώτες και οι αγνοούμενοι να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους.
Σας ευχαριστούμε!

Ονοματεπώνυμο:»

Την λίστα αποδεκτών μαζί με τα email τους μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.