ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ε.Πο.Ν.Α.: Καταδικάζουμε την επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh
Ε.Πο.Ν.Α.: Καταδικάζουμε την επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh
(Φωτ.: epona.gr)
28 Σεπ
0
Σχόλια

Ε.Πο.Ν.Α.: Καταδικάζουμε την επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας του Artsakh

Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης κατά του Αρτσάχ από στρατιωτικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν (με την στήριξη της Τουρκίας) καταδίκασε η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της στον αρμενικό λαό για άλλη μια φορά.

«Το καθεστώς Aliyev, πιστό αντίγραφο του αδελφικού καθεστώτος Erdoğan, στρέφεται και πάλι κατά του αρμενικού πληθυσμού στο Αρτσάχ προσπαθώντας να τον τρομοκρατήσει, μη διστάζοντας ακόμα και να βάλει εναντίον αμάχων όπως φαίνεται και από τα σημερινά ελληνικά και διεθνή δημοσιεύματα», σημειώνει η ΕΠΟΝΑ.

Συνεχίζοντας, εκφράζει την άποψη ότι «δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι και αυτή η σύρραξη, που προκλήθηκε στη Δημοκρατία του Αρτσάχ ενάντια στους αδελφούς Αρμενίους, δε συνδέεται με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, και κατ’ επέκταση το κράτος-δορυφόρος της (Αζερμπαϊτζάν), τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, καλεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάσει με σαφήνεια τις μονομερείς ενέργειες του Μπακού και της Άγκυρας στο Αρτσάχ και όχι ανούσια πολιτική ίσων αποστάσεων.

Διαβάστε εδώ όλο το δελτίο τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.