ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Πράσινο φως» από τη Βουλή στο σχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων
«Πράσινο φως» από τη Βουλή στο σχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων
(Φωτ.: defenceline.gr)
24 Σεπ
0
Σχόλια

«Πράσινο φως» από τη Βουλή στο σχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Εγκρίθηκε με ευρεία διακομματική συναίνεση από την επιτροπή Άμυνας της Βουλής η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που θα ισχύσει για την περίοδο 2020-2034.

Για το σχέδιο της νέας δομής, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί οριστικά από το ΚΥΣΕΑ, θετική γνώμη διατύπωσαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25, ενώ κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Σημειώνεται, ότι το σχέδιο αφορά σε σενάρια πιθανών κρίσεων, εξοπλιστικά προγράμματα, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις όπλων, ενώ η νέα δομή περιλαμβάνει και την ενιαία Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα υπάγονται οι Ειδικές Δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων με επάνδρωση άνω του 80%, ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος αντίδρασής τους σε ενδεχόμενη κρίση, γεγονός που σηματοδοτεί συγχώνευση ή κατάργηση στρατοπέδων.

H απόρρητη ενημέρωση
Για τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τοποθετήθηκε για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία διήρκεσε δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά, προήδρευσε ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Πηγή: defenceline.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.