ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παναγιωτόπουλος: Δεν αποκλείω «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία
Παναγιωτόπουλος: Δεν αποκλείω «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία
(Φωτ.: newsbomb.gr)
18 Δεκ
0
Σχόλια

Παναγιωτόπουλος: Δεν αποκλείω «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία, διαμηνύοντας ωστόσο πως η χώρα μας είναι σε ετοιμότητα κάθε στιγμή.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα, αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, στο χώρο που καθόρισε το μνημόνιο με την Τρίπολη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία, απάντησε: «Αν δεν υπήρχε ανησυχία, θα υπήρχε αμεριμνησία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουμε με σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις, για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Τα οπλικά συστήματα παλιώνουν, γεμίζουν φθορές, οι φθορές τα αχρηστεύουν. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο, με σεβασμό στον φορολογούμενο».

Τι θα γίνει με τη στρατιωτική θητεία
Ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18. Όπως τόνισε, «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά και την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».

Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.