ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η καταστροφή της Εύβοιας μέσα από τον φακό του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr (φωτο, βίντεο)
Η καταστροφή της Εύβοιας μέσα από τον φακό του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)
12 Αυγ
0
Σχόλια

Η καταστροφή της Εύβοιας μέσα από τον φακό του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr (φωτο, βίντεο)

Ο συνεργάτης του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr και μέλος της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Αττικής (ενεργό μέλος της Πολιτικής Προστασίας) Πέτρος Παναγιωτόπουλος, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας για να συνδράμει στις επιχειρήσης της Πυροσβεστικής (7η ΕΜΑΚ) μετά την φονική καταιγίδα της περασμένης Κυριακής που άφησε πίσω της 8 νεκρούς και περισσότερες από 250 οικίες κατεστραμμένες ή πλημμυρισμένες μεταφέροντας αποκλειστικές εικόνες.

Κάτοικοι προσπαθούν να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις λάσπες (φωτ.: Αθανάσιος Κόντης)

Όλο το υλικό είναι από την παραλία στο Μπούρτζι. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους: δρόμοι πνιγμένοι μέσα στην λάσπη, κάτοικοι προσπαθούν να βγάλουν από τα σπίτια τους ότι έχει κατστραφεί, πεζοδρόμια έχουν εξαφανιστεί, αυτοκίνητα έγιναν έρμεα της ορμής των υδάτων και είτε έχουν θαφτεί κάτω από χόρτα είτε βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τις λάσπες και τα κλαδιά κλπ.

10 αυτοκίνητα βρίσκονται στην ακρογιαλιά της παραλίας του Μπουρτζίου θαμμένα στις λάσπες και τα νερά (φωτ: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Σύμφωνα με τα αρμόδια όργανα της Πολιτικής Προστασίας θα χρειαστούν μήνες για να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον Λήλα Ποταμό κατάφερε να «αντέξει» μόνο μια γέφυρα από τις 12 που υπήρχαν(!!!) και σε αυτή διέρχονται μόνο σωστικά συνεργεία για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, η παιδική χαρά περιτριγυριζόταν από πλακόστρωτο πεζοδρόμιο. Τώρα περιτριγυρίζεται μόνο από νερό (φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)

Όσοι  θέλουν να μεταβούν στο Βασιλικό-Ερέτρια-Αλιβέρι-Κύμη μπορούν μόνο μέσω Ωρωπού και την χρήση Ferry Boat.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.