ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες : Πληρώστε ενοίκιο ή εκκενώστε τα κτίρια σε 15 μέρες
Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες : Πληρώστε ενοίκιο ή εκκενώστε τα κτίρια σε 15 μέρες
(Φωτ.: in.gr)
21 Νοέ
0
Σχόλια

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες : Πληρώστε ενοίκιο ή εκκενώστε τα κτίρια σε 15 μέρες

Να εκκενώσουν άμεσα τα κτίρια που παρανόμως έχουν καταλάβει, καλεί τους καταληψίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας προθεσμία 15 ημερών από σήμερα.

Μάλιστα ενημερώνει ότι αν επιθυμούν να παραμείνουν και τα κτίρια ανήκουν σε ιδιώτες πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν τους όρους μίσθωσης.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερα αναφορά σε αιτούντες άσυλο ή υπηκόους τρίτων χωρών με τους οποίους θα επικοινωνήσουν μαζί τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να ενημερωθούν τον τρόπο μετακίνησής τους σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο.»

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.