ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δαμασκός: Τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ιντλίμπ
Δαμασκός: Τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ιντλίμπ
(Φωτ.: skai.gr)
19 Αυγ
0
Σχόλια

Δαμασκός: Τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ιντλίμπ

Η Δαμασκός κατήγγειλε τη Δευτέρα την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, την επομένη της εισόδου φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην στρατηγικής σημασίας πόλη Χαν Σεϊχούν.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το πρωί της Δευτέρας μια φάλαγγα περίπου 50 στρατιωτικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς στρατιωτών και τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης, να κατευθύνονται προς τη Μααρέτ αλ-Νομάτ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. βόρεια της Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

«Τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά (…) κατευθύνονται προς τη Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες (…), γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την υποστήριξη που προσφέρεται από το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές οργανώσεις» σχολίασε πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Αυτή η «επιθετική κίνηση δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να εξακολουθήσει να κυνηγά τα υπολείμματα των τρομοκρατών» στην πόλη αυτή της επαρχίας Ιντλίμπ ή αλλού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μια ρωσική επιδρομή εναντίον μικρού φορτηγού που ανήκε στις ανταρτικές οργανώσεις και προηγούνταν της τουρκικής φάλαγγας για να επιθεωρεί τον δρόμο στις παρυφές της Μααρέτ αλ-Νομάν.

Από τον βομβαρδισμό αυτόν σκοτώθηκε ένας αντάρτης της ανταρτικής οργάνωσης Φαϊλάκ αλ-Σαμ που συμμετέχει στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η φάλαγγα υποχρεώθηκε να σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα, πριν συνεχίσει τον δρόμο της. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Άγκυρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν τρομοκρατικούς στόχους του PKK στη βορειοδυτική Συρία».

«Η επίθεση ήρθε ως απάντηση στις επιθέσεις και τα πυρά παρενόχλησης του PKK/YPG σε στοιχεία του τουρκικού στρατού στην περιοχή της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη» σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό υπουργείο στο Twitter.

Πηγή: skai.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.