ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νίκος Λυγερός: «Όσοι πιστεύουν ότι δεν θα ξαναγίνουν συλλαλητήρια για την Μακεδονία επειδή άλλαξε η κυβέρνηση κάνουν λάθος»
Νίκος Λυγερός: «Όσοι πιστεύουν ότι δεν θα ξαναγίνουν συλλαλητήρια για την Μακεδονία επειδή άλλαξε η κυβέρνηση κάνουν λάθος»
02 Αυγ
0
Σχόλια

Νίκος Λυγερός: «Όσοι πιστεύουν ότι δεν θα ξαναγίνουν συλλαλητήρια για την Μακεδονία επειδή άλλαξε η κυβέρνηση κάνουν λάθος»

Ο γνωστός Έλληνας μαθηματικός και στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός —που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των Ελλήνων και μη για την ακύρωση του προσυμφώνου των Πρεσπών— προειδοποιεί με άρθρο του την νέα κυβέρνηση ότι εάν δεν ακυρώσει το «Προσυμφώνου των Πρεσπών» σύντομα θα υπάρξουν νέα συλλαλητήρια.

Διαβάστε το κείμενο του Νίκου λυγερού.

«Είναι πολλοί που δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας δεν έγιναν μόνο ενάντια σε μια κυβέρνηση, αλλά σε οποιαδήποτε που υποστηρίζει απαράδεκτες θέσεις ενάντια στον Ελληνισμό. Έτσι όσοι πιστεύουν ότι δεν θα ξαναγίνουν Συλλαλητήρια επειδή άλλαξε η κυβέρνηση κάνουν λάθος. Διότι αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις της για το θέμα της Μακεδονίας. Τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει επίσημα μια στάση και ταυτόχρονα μια αναζήτηση για ενημέρωση, πράγμα που σημαίνει ότι η προσέγγιση είναι διαφορετική. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρο ότι τα συλλαλητήρια θα επιστρέψουν στην επικαιρότητα, επειδή ο ελληνικός λαός είναι δυσαρεστημένος για την καθυστέρηση των αποφάσεων περί του θέματος.

»Έτσι ακόμα και οι κινήσεις που έγιναν ήδη για να απελευθερωθούμε από τον ζυγό τον ιδεολογικό δεν επαρκούν για τη συνέχεια και θα πρέπει να ενισχυθούν γρήγορα, για να φανεί επιτέλους μια έμπρακτη αντίσταση στο παράλογο. Κι ένας τρόπος είναι η αλλαγή της κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα θέματα της αρχαιολογίας, της εκπαίδευσης και της ιστορίας που ετοιμάζει το νέο βιβλίο ιστορίας όπως το ήθελε το προηγούμενο Υπουργείο Εξωτερικών, λόγω ιδεολογίας και όχι λόγω πιέσεων. Έτσι είμαστε όλοι έτοιμοι για το επόμενο βήμα που θα χρειαστεί για τον νέο Μακεδονικό αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.