ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ποια εγκαταλελειμμένα κτίρια θα κατεδαφιστούν στην Αθήνα μετά τον σεισμό
Ποια εγκαταλελειμμένα κτίρια θα κατεδαφιστούν στην Αθήνα μετά τον σεισμό
(Φωτ.: lifo.gr)
22 Ιούλ
0
Σχόλια

Ποια εγκαταλελειμμένα κτίρια θα κατεδαφιστούν στην Αθήνα μετά τον σεισμό

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας ανακοίνωσε πως οι αρχές είναι έτοιμες να κατεδαφίσουν όσα κτίρια θεωρούνται επικίνδυνα στην πόλη, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε την Αττική. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE Channel», ο Μπρούλιας δήλωσε πως με την οριστική καταγραφή εγκαταλειμμένων κτιρίων ή ασυντήρητων διατηρητέων μέσα στον αστικό ιστό, εκδίδονται άδειες κατεδάφισης για 13 από αυτά.

Σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του δήμου, τα κτίρια για τα οποία εκδίδονται άδειες κατεδάφισης βρίσκονται στις οδούς Μυλοποτάμου & Δαβάκη, Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών, Επικλέους —μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους (5 κτίρια) — Ερεσσού 11, Πελίου 8, Αλκμαίωνος 3, Πλαπούτα 24Β, Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος, Ανθέων & Αμασίου. Ο Μπρούλιας διαβεβαίωσε πως ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν «από την πρώτη στιγμή επί ποδός» και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Προληπτικά κλειστοί 3 βρεφονηπιακοί σταθμοί
Τα κλιμάκια μηχανικών του δημοτικού βρεφοκομείου της Αθήνας έκριναν ότι για προληπτικούς λόγους (για επισκευές στην τοιχοποιία και επανελέγχους) δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα, τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν. Οι σταθμοί που θα παραμείνουν κλειστοί βρίσκονται στα Σεπόλια και τα Άνω Πατήσια: -Σμόλικα 23-25, Σεπόλια -Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια -Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια

Πηγή: lifo.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.