ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ταινία μικρού μήκους με θέμα, εκδήλωση για την γενοκτονία των Γιαζίντι από την DAESH σε hotspot στην Λέρο
Ταινία μικρού μήκους με θέμα, εκδήλωση για την γενοκτονία των Γιαζίντι από την DAESH σε hotspot στην Λέρο
(Φωτ.: flix.gr)
12 Ιούλ
0
Σχόλια

Ταινία μικρού μήκους με θέμα, εκδήλωση για την γενοκτονία των Γιαζίντι από την DAESH σε hotspot στην Λέρο

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «5 Λεπτά Σιωπή», του Δημήτρη Αργυρίου, με θέμα το προσφυγικό στα ελληνικά νησιά έχει προβληθεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα μέσα στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται μια εκδήλωση που διοργάνωσαν πρόσφυγες Γιαζίντι για την δεύτερη επέτειο από την γενοκτονία τους από την DAESH στην πόλη Σιντζάρ. «Το γύρισμα για το ντοκιμαντέρ έγινε στην Λέρο το 2016, καθώς έκανα έρευνα για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την προσφυγική κρίση στα Ελληνικά νησιά. Στην Λέρο συνάντησα τον Ασάλ, οποίος μου μίλησε για τα όνειρα του και για τον αγώνα των Γιαζίντι.

Το ντοκιμαντέρ που ολοκληρώθηκε το 2018, έχει προβληθεί ήδη σε 21 διεθνή Φεστιβάλ.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Αργυρίου
Ο Δημήτρης Αργυρίου αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και από το Universität der Künste Berlin (UDK-Berlin) της Γερμανίας. Συμμετείχε ως σκηνοθέτης στο Berlinale Talents και στο Sarajevo Talents. Οι ταινίες μικρού μήκους του έχουν επιλεγεί και διαγωνιστεί σε πάνω από 700 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχουν κερδίσει πάνω από 30 βραβεία. Ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης και μοντέρ στο Βερολίνο, είναι ιδρυτής της NEW BORN Short Film Agency και συν-ιδρυτής του φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Βερολίνου, Hellas Filmbox Berlin.

Πηγή: flix.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.