ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη
Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη
(Φωτ.: news247.gr)
10 Ιούλ
0
Σχόλια

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από αίτημα Χρυσοχοΐδη

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού ο οποίος του την υπέβαλλε χωρίς καθυστέρηση. Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο για τις προτεραιότητες στην αστυνόμευση και γα την ενίσχυση των νευραλγικών υπηρεσιών, με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να μην καλεί στην πρώτη αυτή συνάντηση τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και τους επιθεωρητές της ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες του News 24/7 σημείωναν —το βράδυ της Τρίτης— ότι μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Πλέον αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος. Χρέη υπηρεσιακού αρχηγού αναμένεται να αναλάβει ο υπαρχηγός έως ότου λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή η κυβέρνηση για να μπορέσει μετά να προχωρήσει στη σύγκλιση έκτακτου ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση νέου αρχηγού στο σώμα αλλά και για τα υπόλοιπα πρόσωπα της φυσικής ηγεσίας.

Αντίδραση Γεροβασίλη
Άμεση ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Χρυσοχοΐδη να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον αρχηγό και υπαρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ολόκληρη η δήλωση:
«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας δεξιάς».

Πηγή: news247.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.