ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νέο μήνυμα ΗΠΑ: Φρένο σε όλες τις τουρκικές προτάσεις για τους S-400
Νέο μήνυμα ΗΠΑ: Φρένο σε όλες τις τουρκικές προτάσεις για τους S-400
(Φωτ.: kathimerini.gr)
25 Μάι
0
Σχόλια

Νέο μήνυμα ΗΠΑ: Φρένο σε όλες τις τουρκικές προτάσεις για τους S-400

Μήνυμα στήριξης στο νομοσχέδιο «EastMed Act» στέλνει ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της γερουσίας, Τζιμ Ρις, μια μέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισχυρός άνδρας της γερουσίας τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντανακλά τον «ενθουσιασμό» των ΗΠΑ για τη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «πακέτο» που τοποθετεί την τριμερή συνεργασία στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, καθώς επιχειρεί να προβεί σε μια ριζική αναμόρφωση της αμερικανικής στρατηγικής στην ανατολική μεσόγειο με στόχο την συσπείρωση των αξιόπιστων και δημοκρατικών συμμάχων αλλά και την αναγνώριση των νέων πραγματικοτήτων που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή.

Μήνυμα για τους S-400
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα, βάζοντας τέλος στα σενάρια για «ομάδα εργασίας» και ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας ικανός τρόπος για να πεισθεί το αμερικανικό κογκρέσο να δεχθεί την ταυτόχρονη παραλαβή των μαχητικών F-35 και του ρωσικού συστήματος S-400.

Γράψαμε ορισμένοι από εμάς (γερουσιαστές) σε μια διακομματική βάση, ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί, ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The New York Times, το όποιο εξηγούσε με λεπτομέρειες γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Συναντηθήκαμε προσωπικά με τους Τούρκους αξιωματούχους και τους εξηγήσαμε γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Δεν πρέπει να είναι μια δύσκολη επιλογή. Θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.